woensdag 24 juni 2009

Berichtje van Sifra

't Vrouwtje is te druk met schoonmaken en met quilten, dus schrijf ik vandaag maar een blogje. Wel een beetje lastig als je geen handen hebt, maar pootjes, maar goed, we doen het er maar mee.
't Vrouwtje is de laatste tijd wel heel erg druk en er gebeuren rare dingen in huis. De kastjes op zolder gaan open en alles wordt er uitgehaald maar als ik er dan in wil kruipen om te kijken wat daar nu weer allemaal te zien is, dan mag het niet. Het lekkere zachte dekbed op het bed op zolder waar ik altijd op sliep is weggehaald, nu ligt er welliswaar een nieuwe quilt, maar die is veel dunner, dus veel minder zacht. 't Vrouwtje heeft er nu een dekentje op gelegd zodat ik weer kan slapen, want ik werd er erg onrustig van.

Image and video hosting by TinyPic

Ik vind het allemaal maar niks, het schijnt dat ze het huis gaan verkopen en dat we moeten verhuizen. En ik haat verhuizen, in een nieuw huis word ik bang en nerveus. Moet ik weer een week lang in een hoekje gaan zitten blazen voordat ik te voorschijn durf te komen. 't Vrouwtje denkt dat ik nu ongeveer vier jaar ben en in die vier jaar ben ik al vier keer verhuisd. Eerst was ik bij een gezin, maar die hebben mij weggedaan omdat ik 'raar' gedrag vertoonde, ze zijn zelfs met me naar de kattenpsycholoog gegaan, maar die kon niks vinden (volgens het vrouwtje is dat ook niet raar, want ik gedraag me als een kat en niet als speelgoed). Toen was ik bij een man, maar daar wil ik het helemaal niet over hebben. Toen bij twee mensen in Amsterdam, die waren op zich heel lief en goed voor mij, maar ze waren heel weinig thuis, dus dat was erg ongezellig, zat ik hele dagen alleen met de muizen (dat was dan weer wel leuk, allemaal muizen om te vangen, dat kan ik dus ook heel goed). En toen kwam ik hier en hier is wel bijna altijd iemand thuis én ik kan in de tuin en dat vind ik helemaal geweldig.

Maar nu moeten ze weer verhuizen, ik wordt er nu al onrustig van en het vrouwtje zegt dat ik toch al een nerveus type ben. Ik hoop maar dat ze een huis met een tuin vinden en dan eentje waar al planten in staan en niet alleen maar stenen. Zo'n buitenluchtplaats, die je tegenwoordig steeds vaker ziet, 't vrouwtje zegt dat het wel lijkt alsof het daar verboden is om planten in de tuin te zetten. Hopelijk zijn er ook ramen in dat nieuwe huis, zodat ik lekker naar buiten kan kijken, want volgens het vrouwtje mag ik dan drie weken niet naar buiten! Dat hou ik nooit vol, maar 't vrouwtje zegt dat het toch echt zal moeten.
Bah, ik haat verhuizen...... (of had ik dat al gezegd?).

Image and video hosting by TinyPic

This is a message from Sifra. Margeeth is really busy cleaning and quilting, so I will just write a blog today. Something weird is happening in my home. A ridiculous amount of cleaning and tidying is going on, which changes everything. I get very restless from this, and I already have a nervous nature. My bed has been demolished, Margeeth has put another quilt on it, but it is less soft. I refused to sleep on it and got really annoying, so Margeeth put a little blanket on it and now it is OK again.
It seems that my people are going to move and I have to go with them. I hate moving, I am four years old and have moved four times already and that is just too much for a cat. First I was with a family, but I couldn't stay there because I was acting 'weird' (according to Margeeth the problem probably was that I acted as a cat and not as a toy). Then I was with a man, I don't want to talk about that. Then I was with a nice couple, they treated me really well, but they were never home, so I got lonely. And then I came here. I like it here, I can go outside, which I love.
And now I have to move again, why do people do this?

5 opmerkingen:

Marion zei

Valt ook niet mee Sifra, zucht...

hannie zei

Het is ook niet niks verhuizen. Sifra heeft natuurlijk al lang gemerkt dat het vrouwtje zichzelf niet is? Ze voelen het haarfijn aan!

Wil zei

Arme Sif. Maar misschien heb je geluk en krijg je een mooi huis met een tuin vol met muizen :-)

Yvonne zei

Sifra, zie het van de zonnige kant: misschien loopt er in je nieuwe buurt wel een kanjer van een kater!
Ik weet het...verhuizen valt niet mee....

Yvonne aka sommeke zei

Arme Sifra, ik voel erg met je mee. Maar wedden dat het allemaal nog wel meevalt?