vrijdag 1 mei 2009

Rooster

En dit is het geworden:
mijn quiltje voor de tweede Costa brown bag challenge. Het was even denken om een techniek te vinden die ik nog nooit had gebruikt, maar uiteindelijk heb ik voor vlechten gekozen. Eigenlijk moeten de stroken dan aansluitend worden gebruikt, maar zo vond ik het leuker. De kleur die ik heb meegenomen van de vorige keer was groen en van de tyvek, de merinowol en de draad uit het pakketje heb ik een kraal gemaakt:

(ook iets dat ik nog nooit gedaan had, trouwens).
Het quiltje is 21 bij 32 cm groot en door het formaat gelijk mijn dagboekquiltje voor de maand mei. De naam is verzonnen door jongste, hij zag het quiltje en zei gelijk dat het een rooster was.
.
This is the quiltlet I made for the second brown bag challenge. It took some thinking to find a technique I had not used yet and wanted to try, but I finally settled for braided patchwork. The tyvek, merino wool and fiber I used to make a the bead, another thing I had not done before. The quiltlet measures 21x32 cm and doubles as my journalquilt for may.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ik heb er maar één woord voor: Geweldig! Een leuk idee, om van de tyvek en draad een kraal te maken! En het vlechtwerk: Heel apart.

Yvonne aka sommeke zei

Knap uitgewerkt Margeeth, helemaal op dat toch kleine formaat!

Lynn Cohen zei

Ive done two woven quilts now, yours is very bright and makes a statement.