vrijdag 2 november 2007

Huisjes-2

Zoals ik zaterdag al schreef vond ik de huisjes die ik had gemaakt voor een droomdekentje veel te saai. Shirley kwam toen met het idee om er beestjes overheen te laten vliegen, op zich een goed idee, maar ik was al met iets anders begonnen: groen-aanplant. Net zoals een nieuwbouwwijk pas tot leven komt als er mensen wonen en wat bomen en struiken geplant zijn, zo blijkt dat ook te zijn voor een quilt:De rand er om heen is een klein blauw ruitje.
En het mooiste van dit alles: als je de post van zaterdag hebt gelezen én kunt tellen en rekenen kun je zien dat ik nog 19 huisjes over zou moeten hebben. En ik had er zelfs eentje extra gemaakt, dus dat zijn 20 huisjes. Genoeg voor nog een quilt dus, twee voor de prijs van één!

Like I wrote last saturday, I thought the houses I made for a 'droomdekentje' (dutch Linus) too boring. I decided to do what also brings real housing projects to life, add some trees. And it worked. I also added a border.
And an additional advantage: I have 20 houses left, so I can make another quilt with them!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk opgelost !!!!!!!

Anoniem zei

This quilt is just gorgeous.
Hugs, Khris (stashbusters)

Helen in the UK zei

I have a real love of quilts with houses in it and yours is wonderful. I love the simplicity of the house block and that you used quite a funky red print for the roofs. Is it a pattern from a book or your own design? Wonderful :)

Mary Johnson zei

I love house quilts too and the trees definitely add to this one.