vrijdag 29 juni 2007

Brood

Als je aan 'textiel-kunst' doet zijn er op het internet veel groepen om onderling dingen uit te wisselen (swaps) en ideeën op te doen. Ik ben bijvoorbeeld lid van de (nederlandse) dagboekquilt- en fibermail-groep.

Bij de fibermailgroep hebben we elke maand een swap waarbij we een kaart maken geïnspireerd door een kunstenaar of stroming in de kunst. Tot nu toe waren dit: Van Gogh, Jugendstill, Matisse, Monet, Victor Vasarély, Ton Pret, Corneille en Klimt. Behalve aan Van Gogh heb ik aan alle swaps meegedaan en probeer dat ook vol te houden.
Deze maand is het thema "Herman Brood". Zonder echt te kijken wat hij nu precies gemaakt heeft, heb ik me opgegeven. Nou, dat heb ik geweten, normaal maak ik een interpretatie van een schilderij in textiel, maar bij meneer Brood zag ik dat dus echt niet zitten, er was echt geen enkel kunstwerk van hem dat ik na wilde maken, het ene was nog grover en woester dan het andere. Dat was dus een probleem, want ik had me al wel opgegeven.

Na er een nachtje over geslapen te hebben en nog eens goed naar zijn werk te hebben gekeken heb ik besloten om dan maar iets in zijn stijl te maken. Kleuren, die 'buiten de lijntjes' gaan gecompleteerd met op een woeste manier getekende zwarte lijnen. Het is deze appelboom geworden:
Als je goed kijkt zie je dat het allemaal lukraak geknipte stukjes stof zijn die op een ondergrond zijn gestreken (de restjes van de omineuze boom, help, nu kan ik dus echt niets meer weggooien). De boom met appels komt tevoorschijn door het zwarte quiltwerk. Ik vond hem zelf best geslaagd en Brood-achtig, maar DH vond hem veel te mak, Brood is nog veel woester, vindt hij.

Voor de liefhebbers: foto's van de fibermailgroep zijn te zien op: http://dutchfibermail.fotopic.net/, foto's van mijn kaarten voor de kunstswaps zijn te zien op: http://margeeth.fotopic.net/c663996.html en de site van de fibermailgroep is: http://groups.yahoo.com/group/fibermail/

1 opmerking:

Anoniem zei

ik moet nog beginnen ..... jouw creatie/variatie is goed gelukt ! het idee van de kunstswap is om de werken van een kunstenaar te observeren en deze dan op je eigen manier te verwerken !! mijn complimenten