maandag 6 mei 2024

Kringloopvondsten

Ik had een vierkante lijst van 50 x 50 cm nodig en dacht, "laat ik eerst eens bij de kringloopwinkel kijken, misschien hebben ze er daar wel één". Dat hadden ze niet, wel vond ik daar deze merklap:

 

Iemand heeft haar met liefde geborduurd, wat best wat werk is (understatement) en professioneel in laten lijsten, wat ook niet goedkoop is (nog een understatement) en dat was dan nu bij de kringloop te koop voor 7,50. Hij hangt nu bij mij aan de muur.

Het lijstje wat ik zocht had ik nog niet en er zijn meer kringloopwinkels bij ons, waaronder één van Woord en Daad. Daar vond ik deze:


Ook weer met liefde geborduurd en professioneel ingelijst,
en nu te koop voor het astronomische bedrag van 3,50. Dus die heb ik ook maar geadopteerd. 

Maar nog steeds geen lijstje, dus op naar kringloop nummer 3, in een dorp in de buurt. En ja hoor, wéér geen lijst maar wel een borduurwerk.

Deze heb ik laten staan, hij is te groot om hem kwijt te raken in mijn werk- annex hobbykamer en in de rest van het huis woont nog iemand die niet van merklappen houdt. 

Aan de ene kant is het triest dat zoiets bij de kringloop belandt, maar aan de andere kant belandt dit tenminste nog bij de kringloop. Zoals de mensen die mijn blog vaker lezen wel weten ben ik een quiltster, nou een quilt heb ik nog nooit bij de kringloop gezien en wél regelmatig ingelijste borduurwerken.

Tenslotte viel mij ook iets op, op allebei de merklappen ontbreekt in alle alfabetten de letter J (bij de theepotjes ook maar daar zit gewoon geen J in de tekst). Bestond die letter nog niet toen de originelen waar ze van na zijn geborduurd werden gemaakt? Of zit daar iets anders achter.....


 3 opmerkingen:

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Mooie vondsten. En voor die prijs heb je tegrnwoordig net een strenggetje DMC.

Margeeth zei

Het is inderdaad erg goedkoop (en DMCi is erg prijzig).

Hannie de Beer zei

Je vraagt je toch af hoe die mooie borduurwerken daar verzeild raken, de erfgenamen hadden waarschijnlijk geen oog voor fraai handwerk?
Ik heb er ook nog staan hier in de kast, zal me maar niet afvragen, wat daar straks mee gebeurt?