vrijdag 1 december 2023

Windsok

Dit is mijn quiltje voor het thema wind van De-Uitdaging:

 


Bij dit thema moest ik gelijk denken aan zo'n kegelvormig rood met wit gestreept ding wat je vaak op bruggen en viaducten ziet om aan te geven welke kant heb op waait. Door even 'doe zelf onderzoek' te doen op internet kwam ik erachter dat dit een "windsok" heet en dat dat eigenlijk een heel ingenieus ding is. Niet alleen kun je de windrichting ermee bepalen, maar ook hoe hard het waait. Hoe harder het waait, hoe meer strepen er horizontaal komen te staan.

Ik ging dus een windsok maken, maar die had natuurlijk wel een achtergrond nodig en dat werd natuurlijk storm at sea. Om het effect van Storm at sea te krijgen moeten de puntjes wel nestjes aansluiten, dus ik heb een patroontje getekend en hem gepaperpieced. Ik ben een moderne quiltster, dus ik heb hem wel een beetje vervormd.

De mast zat al in de quilt, nu ontbrak alleen de sok nog. Het leek me wel een leuk idee om hem driedimensionaal te maken, nou, dat heb ik geweten. Ik heb een patroontje getekend, de strepen genaaid en hem tegengevoerd met wit. Er zit zo'n rond armbandje in om hem open te laten staan aan de kant van de mast, wat zowaar precies paste (ik vond dat pas toen ik hem al bijna af had),De quilt is machinaal gepatcht en gequilt. De storm at sea is gemaakt met mijn eigen handgeverfde stoffen, de windsok is van een batik uit de winkel en witte poplin. En het armbandje komt uit de geefwinkel.1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Wat leuk gevonden Margeeth!