woensdag 26 juli 2023

Vlaggetjes

 Dit quiltje maakte ik voor het thema "feest", van De-Uitdaging.

 

De deadline voor dit thema was eigenlijk al 1 december 2022, maar toen was ik niet bepaald in de stemming om een feestelijk quiltje te maken. Maar omdat ik tot nu toe voor alle thema's van De-Uitdaging op één na (het thema maak iets met spijkerstof, misschien dat ik die ooit nog eens maak, maar vrees van niet) iets gemaakt heb, was het mijn eer te na om hier niets voor te maken dus nu alsnog één gemaakt. 

Wat je vaak ziet als het feest is, zijn van die vlaggenlijnen met driehoekige vlaggetjes. En toevallig had ik een hele lading puntblokken liggen afkomstig van de Dear Margeeth. Dus 1+1=2, het idee voor mijn feestquilt was geboren. Ik heb twaalf vlaggetjes uitgezocht en een groen stofje voor de achtergrond (blauw als lucht was logischer geweest, maar daar werden de blokken flets van, dus een groene lucht). Het naaien was nog best veel werk, omdat de Dear Margeeth een handgepatchte quilt was, moesten de vlaggetjes met de hand aan de groene driehoeken worden gezet. En toen heb ik ze ook maar met de hand gequilt. De tussenblokken zijn wel machinaal gequilt. 

Om er ook echt vlaggetjes van te maken heb ik er tenslotte een paars draadje (door Jolanda geverfd met walnoot in het Gorcums museum toen wij daar samen een workshop verven met natuurlijke materialen deden) boven genaaid.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat je toch nog inspiratie vond voor het thema "Feest". Het leven is niet altijd een feest en kan je ook niet altijd direct met een thema aan de gang.De quilt is een bewijs dat je tijd moet krijgen om gebeurtenissen te verwerken.

Hannie zei

Goed dat je dit nog kon maken, en een goed gebruik van resten…lekker kleurig!

Shirley zei

Wat een leuk quiltje, ik meende al dear Jane blokken te herkennen, altijd leuk dat je overgebleven blokken heb kunnen gebruiken.