vrijdag 11 februari 2022

Een beetje van mezelf en veel van Lizzy; de Lizzy sampler

 


 
In augustus 2020 kwam ik op facebook een groep met een blok van de week quilt van Dorry Van Osch tegen, de Lizzy Sampler. Ik had op dat moment geen 'buswerkje' (niet dat ik nou zoveel met de bus ging, maar goed ik kon er ook thuis aan naaien), en ben mee gaan doen, de eerste keer dat ik echt in real time mee deed met zoiets. Een aparte ervaring, elke donderdag 'in spannende verwachting' zeker ook omdat ze niet op een vaste tijd kwamen en heel soms een dag eerder of later.
Ik wilde buiten mijn comfortzone van blauw, groen en een beetje paars treden en was van plan een rode quilt te maken. Al bij het tweede blokje kwam ik erachter dat dat toch best lastig is, bij andere kleuren heb je licht en donker, maar bij rood wordt het al snel roze en een rood met roze quilt was niet de bedoeling. Er moest een tweede kleur bij, maar welke? Groen wordt al snel kerstachtig en met blauw krijg je als je niet oppast zo'n Hollandse quilt, wat allebei niet mijn bedoeling was. Uiteindelijk heb ik het rood uitgebreid met toch wat roze, rood, rodekool kleur en tomaatrood. Er zit blauw in verschillende schakeringen bij en bruin.
De quilt mocht dan wel een patroon zijn, het zou ook mijn quilt worden; sommige blokken vond ik niet zo mooi, die heb ik aangepast, sommige blokken zitten op een andere plaats in de quilt en 3 blokken heb ik helemaal niet gemaakt maar vervangen door 3 Dear Jane blokken op de punt (rara, welke zijn dat?). 
De sashings zouden we op het allerlaatst krijgen, alleen heb ik liever wat minder brede sashings, dus heb sashings en cornerstones van 1 inch gekozen, wat erg handig was, want nu kon ik alle blokken gelijk aan elkaar zetten. De rand met driehoekjes die bij het patroon zou zitten klopte nu natuurlijk niet meer, die heb ik zelf getekend (en ik vond een enkele rand wel genoeg). Ik heb alles met de hand genaaid, het was behoorlijk aanpoten, maar door er ook 's avonds aan te werken is het me gelukt om bij te blijven. En ik had toch teveel aan mijn hoofd om zelf iets creatiefs te bedenken. Het is dus heel veel van Lizzy en een beetje van mezelf.
Dit is hem, geregen en al. Nu nog wel quilten, dat is ook wel een meermaandenprojectje want dat doe ik ook met de hand.

3 opmerkingen:

Kleine Vingers zei

Dat is mooi geworden

Hannie de Beer zei

Een prachtige kleurrijke quilt!

Jolanda zei

zij is leuk geworden.