zondag 12 april 2015

Te oud om te socialiseren?

Een filmpje, gemaakt naar aanleiding van een stukje in de Telegraaf, waarin onder meer dit stond:
"Na zeven weken is het te laat om een start te maken met het socialiseren van compleet mensenschuwe kittens. Dan is het buitenleven het beste voor ze, liefst met iemand die zorgt voor een schuilplaats, drinken en voedsel." Volgens een stroming in de kattengedragsleer is het niet meer mogelijk om kittens die nog nooit met mensen in aanraking zijn geweest nog te laten wennen aan mensen zodra ze ouder zijn dan zeven weken. Volgens aanhangers van deze stroming is het buitenleven het beste voor deze kittens. Liefst met iemand die zorgt voor een schuilplaats, drinken en voedsel, maar ook als die er niet is dan zou het buitenleven toch beter zijn.
De aanhangers van deze stroming zijn van mening dat als mensen deze kittens toch in huis nemen (dwingen om te leven als huisdier wordt dat heel stemmingsmakend genoemd) ze deze kittens veroordelen tot een ongelukkig leven in angst.

Blanca, Umbra, Abby, Muis, Panter, Onyx, Tourmalijn, Lotus, Tesla, Nuna en nog heel veel andere katten zijn het hier niet mee eens!

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Zo zie je maar, dat de " wetenschap" niet altijd gelijk heeft, en zich vaak schromelijk vergissen.
Maar bij jullie boffen ze enorm!
Een idee om het filmpje naar de telegraaf te sturen?