dinsdag 4 december 2012

Nille 2

Nille zal waarschijnlijk een langdurig project zijn. 's Nachts eet ze en gaat op de bak, maar overdag ligt ze stilletjes achter in het reismandje. Ik kan de bench opendoen en het grit opvegen zonder dat ze me gelijk aanvliegt (daar ben ik al heel blij om, want is erg handig) maar dat is het dan wel zo ongeveer. Ik zette gisteren het etensbakje voorin het reismandje en dat mepte ze zowat uit mijn handen (was er op bedacht dus had het stevig vast) en dan gromt en blaast en spuugt ze. Echt heel sneu, ze heeft al een jaar in een huis gewoond, maar ze gedraagt zich nu als een verwilderde kat. Ik ga in eerste instantie met haar werken in de bench, maar als er binnen redelijke termijn geen verbetering is dan laat ik haar toch los want je kunt een kat geen weken in een bench houden en dan zien we het wel.

Ze is al sinds vorig jaar augustus in opvang en dit is haar verhaal van toen:
In de buurt van Lier ( Antwerpen) is er enige tijd geleden een huis afgebrand. Dit huis staat op instorten en de eigenares die daar woonde is in de brand gestorven. Ze had veel katten, deze zullen waarschijnlijk ook zijn omgekomen tijdens de brand. De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde een gepiep in het bouwvallige huis. Normaal gaat ze het huis niet in omdat het op instorten staat, maar het gepiep dreef haar naar binnen. Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig. Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree. Water en voedsel werden voorzien, een vangkooi werd geplaatst, zij konden daar onmogelijk blijven.
Onze vrijwilligsters hebben de vinger op de pols gehouden en bingo!
Mamma werd gevangen. Snel naar huis, mamma installeren en de baby's bij haar leggen. Momenteel heeft ze haar pootjes om haar baby's heen en ze voelt zich veilig... welkom in onze vzw lieve mamma en kroost.

Inmiddels zijn we dus al meer dan een jaar verder, de kindertjes van Nille hebben al lang een huis, maar Nille dus nog niet.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ook weer een aandoenlijk verhaal,maar ook nu met een happy end! Hopelijk went ze vlug bij jullie.
Een leuk bezoek bij salgarello. Mooie romantische stofjes en werkjes!

Handige Handjes zei

Arme Nille, wat een rotgeschiedenis heeft dit diertje al achter de rug. Ik hoop dat ze het vertrouwen in zichzelf en de mens weer terug zal vinden. Ik wens jou en je mannen heel veel succes...het zal best een poos gaan duren met deze dame. Maar bij jullie is ze het beste af op dit moment.

Unknown zei

Wat een akelig verhaal, daar heb je je handen voorlopig vol aan. Heel veel succes..

Yvonne aka sommeke zei

Het lukt jullie zeker wel!