zondag 14 oktober 2012

Een vesting vol quilts

Vanmiddag heb ik het pontje naar Woudrichem genomen, waar de quiltwinkel (Schering en inslag) voor de tweede keer de tentoonstelling "een vesting vol quilts" organiseert. De quilts hangen verspreid over drie locaties, twee in de vesting zelf en eentje een stukje buiten de vesting in een oud kantoorpand (?) aan de dijk. Op die laatste locatie hangt zeker 90% van de quilts, het is wel een minuut of tien lopen, dus iets om rekening mee te houden als je slechter ter been bent.
De tentoonstelling was erg groot, er zouden ongeveer 400 quilts moeten hangen. Er hangt wat modern werk, maar het leeuwendeel is toch traditioneel, dus als je daarvan houdt dan is het zeker een aanrader. Een minpuntje vond ik wel dat ze nog bezig waren om alle kaartjes bij de quilts te hangen, mensen die een catalogus hadden gekocht om te kijken wie welke quilt had gemaakt zochten zich dus helemaal het ongans (Caroline, ik heb dus geen flauw idee welke quilts er van jou hingen).
Ik heb veel foto's gemaakt, niet van alle quilts (dat was geen doen) maar wel van quilts die mij opvielen (niet perse omdat ik ze mooi vond). Er hingen maar liefst vier Dear Janes, eentje was wel heel apart, de blokken waarom allemaal van één en dezelfde grijze stof gemaakt, maar de creme achtergrond stoffen verschillen. De tentoonstelling duurt nog tm zondag 21 oktober 17:00 uur (mocht iemand er nog heen willen, het kan nog). Hier zijn wel alvast een paar foto's, één genomen vanaf het veer en twee van de grote kerk in Woudrichem in de toren waarvan ook een aantal quilts hingen.
Voor de grap nog een keer de foto die ik twee jaar geleden plaatste:


Ik woon dus op zich vrij dicht bij Woudrichem (ik woon bij 'A' en de winkel is bij 'B'), alleen jammer genoeg ligt er iets in de weg: de Merwede (rivier), dus moet je of met het pontje vanuit het centrum van Gorinchem of een 'stukje' om fietsen.Omdat ik de hele vorige week geveld ben geweest door een nare griep, heb ik er nu maar voor gekozen om het pontje te nemen, om helemaal om te fietsen hoestte ik toch nog teveel.

(wordt vervolgd)

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Even geleden kreeg ik een uitnodiging, om weer mee te doen,net als de vorige keer. Er zouden nu meer Art en moderne quilts hangen? Ik heb me niet aangemeld. Ik moet zeggen,dat er toen erg mooie tradionele, en eigentijdse quilts hingen.
Ik overweeg nog, of ik dit keer toch ga kijken?
Leuke foto's vanaf het pontje! We waren toen ook weer eens na vele jaren bij slot Loevestein! Mijn dochter vroeg: had de gids nog hetzelfde verhaaltje. Ja dus! Maar wij hadden toch weer genoten!

Schering & Inslag zei

Mag ik even iets aanvullen: Ik weet niet hoe het idee de wereld in gekomen zou zijn dat er op deze editie van 'Een Vesting Vol Quilts' in Woudrichem meer Art Quilts te zien zouden zijn, maar dat berust dan echt op een misverstand. Bij sommige quilts vind ik het moeilijk te zeggen of ze wel of niet tot de categorie Art Quilts gerekend zuden moeten worden, maar 'in mijn boek' zijn het er op deze editie niet meer dan twee dozijn of zo. Voor mijn gevoel eigenlijk minder dan 2 jaar geleden. De andere 400 quilts (er hangen er uiteindelijk meer dan 400) zijn qua techniek te kenmerken als 'tradioneel', ook als de ontwerpen soms heel modern zijn...!
Met vriendelijke groet
Jop D
Schering & Inslag
info apestaartje scheringeninslag punt com

Shirley zei

Heel verleidelijk om te gaan kijken, mmm, een klein uurtje rijden, wie weet.

Unknown zei

Veel quilts hangen er en het lijkt me tof om naar toe te gaan. Wie weet komt het er nog van.

Vrolijke groetjes Renee

mia zei

Wat een leuke tocht heb je gemaakt, en je had zo te zien mooi weer, gr.mia

Christel Sins-Camp zei

Leuke tip; Woudrichem ligt in de buurt!

marion zei

nu ik naar je foto kijk bedenk ik me at je misschien wel voor me hebt gestaan in de rij voor we naar binnen gingen. Had jij niet die heel erg leuke rugzak om?
Groetjes Marion