maandag 25 juni 2012

Darth Vader & Obi-wan Kenobi

Zaterdagmiddag zijn wij naar het zuiden gereden om twee nieuwe opvangertjes op te halen:

Darth Vader:
Afbeelding

Obi-wan Kenobi:
Afbeelding

het zijn twee katertjes van een week of zes, zeven. De namen zijn verzonnen door oudste, die had 'als enige' (hahaha, ik heb zelf dus ook nog helemaal geen enkele naam verzonnen voor opvangertjes) nog geen naam aan een opvangertje mogen geven en is helemaal weg van star wars, dus dan krijg je dat. Obi-wan Kenobi noemen wij thuis gewoon Obi, Darth Vader is Darthje.
Ze zouden alletwee schuw zijn, dat klopt ook wel een beetje, ze blazen en als ik ze los in de bench heb dan lopen ze voor me weg, maar als ze in het reismandje zitten dan kan ik ze gewoon oppakken en aaien en dan doen ze niets. Darthje is wel wat feller dan Obi, die doet zijn naam wel een beetje eer aan......

Darthje komt uit Maaseik, hij zat in een leegstaand huis met de moederpoes en nog twee kittens, ze werden gevoerd door de buurman. Toen de eigenaar van het huis dreigde de katten te vergiftigen of “kapot te schieten” heeft de buurman een vangkooi geleend om ze daar weg te halen. Darthje werd als eerste gevangen, hij heeft daarbij een koordje om zijn pootje gewikkeld gekregen waardoor het pootje helemaal dik en slap was. Er werd gedacht dat het gebroken was, maar gelukkig was het 'alleen maar' zwaar gekneusd, hij krijgt pijnstilling en heeft er verder geen last van. De moeder en de andere twee kittens zijn door de buurman zelf geplaatst, vermoedelijk heeft hij ze in zijn tuin, hij zei dat hij ze iedere dag kan zien.
Obi komt uit  Maasmechelen  en liep moederziel alleen in de tuin van een mevrouw, hij was erg bang en schuw. Hij heeft waarschijnlijk al langere tijd rondgezworven, want hij is erg klein en heeft flink ondergewicht. 

6 opmerkingen:

Handige Handjes zei

Wat een dotjes!! Ik vind de namen super!! Weer eens wat anders dan Max of Tom.

Hannie de Beer zei

Leuk zijn ze zeg! En zo'n bijzondere namen! Even wat anders dan Mientje of Moortje!Nu worden ze weer lekker vertroeteld denk ik?

marjolijn zei

Je hebt weer veel te knuffelen! Je quiltjes zijn trouwens vandaag bij Corinne aangekomen!
gr. Marjolijn

Anoniem zei

wat een schatjes, vooral nummer 2 ;-)

Annefred zei

om zo weer verliefd op te worden Margeeth, maar ja wij hebben ook nog onze lieve, rode jeweetwel kater, die vreselijk verwend is. Veel plezier met dit kleine grut.
Groet,

Yvonne aka sommeke zei

Ooh, 't zijn toch weer schatjes!
Geen idee of je het leuk vindt Margeeth, maar ik heb je net met een award bedacht!
Zie : m'n blog!