dinsdag 31 januari 2012

Voorraadvreterverslag januari

Op de laatste dag van januari is het weer tijd voor het voorraadvreterverslag van deze maand. In 2011 ben ik in het groen geëindigd, het streven is om dat dit jaar weer te halen. Dat wordt wel een beetje lastig, want er ligt nog een bestelling van een rol van 30 meter witte poplin om te verven op mij te wachten.... Maar goed, die stof heb ik nog niet, dus die hoef ik deze maand niet mee te tellen.

Stof gekocht in januari:  0,3 meter
Stof gebruikt in januari:  1,3 meter
Stof gekocht in 2012: 0,3 meter
Stof gebruikt in 2012: 1,3 meter
Stof 'gebust' in 2012: 1 meter

De 0,3 meter die erbij is gekomen is een zwart-wit lapje met dieren dat ik op een bee waar ik zaterdag geweest ben heb gekocht. Dat had ik natuurlijk strikt genomen niet nodig, maar ik heb er wel al een bestemming voor, het is nu eenmaal leuker om een babyquilt te maken als je tenminste één stofje hebt dat leuk is voor kinderen.

Ik houd natuurlijk al een paar jaar bij hoeveel stof er bijkomt en hoeveel ik gebruik en er zijn ook wel groepen voor, maar die zitten allemaal in Amerika. Dit jaar zijn er ook meer Nederlandse quiltsters die hiermee bezig zijn, kijk maar op de blogs van Conny en Jeannet.
.

Zij doen het wel anders, ik 'mag' van mezelf wel stof kopen terwijl zij echt alleen hun eigen stoffen willen opmaken (succes!). Ik mag van mezelf witte stof kopen, want hoe moet ik anders mijn andere grote hobby uitvoeren: stofverven (en ik moet natuurlijk ook al die verf die in de kast ligt nog opgebruiken) en soms heb je gewoon iets niet dat je toch nodig hebt om een quilt af te maken.

On the last day of the month it is time for my stashbusting report. Last year I ended in the green, I will try to do this again this year which will be kind of difficult because I just ordered a bolt of fabric for dyeing.....
Anyway, that's not here yet, so it doesn't count for this month.

Fabric in januari: 0.4 yards
Fabric out januari: 1.4 yards
Fabric in 2012: 0.4 yards
Fabric out 2012: 1.44 yards
Amount busted 2012: 1 yards

The logo is a dutch stashbusting initiative which I joined. I am still also leaving a link to my report on Judy's blog.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Helemaal gelijk heb je natuurlijk mag je stof kopen Ik heb ook een rol gekocht) Maar waag me niet aan het bijhouden van van het aantal meters. Ik zie wel dat mijn stapel willekeurig geverfde lappen slinkt! Maar nu wordt de serieverfstapel groter. Ga ik toch van de zomer iets aan doen?Wat kleurige quilts maken voor Verdanda of ander doel. Succes , het gaat de goede richting in voor jou, nog steeds in het groene!

Christel Sins-Camp zei

Helemaal geen stofjes kopen lijkt me onmogelijk. Je komt toch altijd weer een leuk lapje tegen wat aan de handen bijft plakken en dan moet je betalen, hè. En het gekke is dat ze thuis niet meer plakken en dan toch in één van de volle bakken terecht komen...

Margeeth zei

Ik heb hem al versneden hoor, de babyquilt heeft haast want de aanstaande moeder staat op klappen!

conny's quilts en creaties zei

Niet gek, nu al een meter ingeteerd op je voorraad!

Suus zei

Wat is er nu leuker als af en toe een mooi of leuk stofje te kopen. Dat is nu juist ook zo leuk aan onze hobby. Zo te lezen mag je na de baby quilt weer.

marjolijn zei

Wacht maar tot a.s. zondag! Dan ziet dit beeld er weer heel anders uit,hahaha.
Maar het is een prima doel, natuurlijk. Ruilen werkt gelukkig ook heel goed. Zo kom je dan ook nog eens aan nieuwe stoffen, zonder te kopen.
gr. Marjolijn