dinsdag 11 oktober 2011

Snowy & Blanca zoeken een nieuw huis

Poes Blanca en kater Snowy zijn gevonden op een volkstuinencomplex bij Genk. Op dat complex woonden drie ongesteriliseerde poezen en een ongecastreerde kater, dus daar kwamen een heleboel kittens van. Zo'n volkstuinencomplex is natuurlijk niet de ideale plek voor katten om te wonen, maar gelukkig waren er mensen die zich het lot van de kittens aantrokken en zo zijn Blanca en Snowy toen ze een week of zeven, acht waren bij Zwerfkat in Nood terecht gekomen.
Omdat wij de eerste acht weken van ons leventje nooit mensen had gezien vonden we mensen eerst wel heel eng, maar gelukkig waren we samen, zodat we steun aan elkaar hadden.We wonen hier nu bijna weken en nu vinden we het hier best leuk, we krijgen elke dag lekker eten en drinken, het is hier warm en droog en er zijn ook dingen om mee te spelen. Mijn opvangmoeder zegt dat wij heel slim zijn, want ondanks dat we nooit binnen hebben gewoond wisten we gelijk al waar de kattenbak en de krabpaal voor dienden en gebruikten we ze ook. Wij zijn heel netjes op ons uiterlijk want we moeten ons wel goed wassen om zo mooi wit te blijven. De mensen bij wie we wonen vinden we steeds minder eng, toen we hier net waren gromden en bliezen we naar ze maar nu doen we dat niet meer. Mensen zijn eigenlijk heel leuk, ze geven je eten en drinken en ze spelen met je. Ook vinden we het sinds kort heel fijn om geaaid te worden, dan gaat het motortje draaien en spinnen we heel hard, kijk maar:We vinden het hier dus heel leuk, maar nu heeft ons opvangvrouwtje gezegd dat het tijd wordt dat we een echt huis krijgen. Een huis waar we ons hele leven kunnen blijven wonen en waar het net zo fijn is als hier. Wij zoeken wel een klein beetje een bijzonder baasje. Een baasje dat niet alleen valt voor ons mooie velletje maar dat begrijpt dat we even de tijd nodig heb om te wennen en die het geduld ook heeft om ons die tijd te geven. Als jij zo'n baasje bent, dan hopen we dat we bij jou mogen komen wonen, dat zouden we echt heel fijn vinden en als we dan samen zouden mogen komen dan zouden we helemaal blij zijn, want we houden heel veel van elkaar.

Hoi, ik ben Blanca. Ik ben een mooie witte dame met een klein zwart petje op mijn hoofd. Ik ben erg nieuwsgierig en doe graag nieuwe dingen, ik ben echt een haantje de voorste en bereid de weg voor mijn broertje Snowy, die veel voorzichtiger is. Ik heb een grote hobby en dat zijn verenstokjes, met zo'n verenstokje durf ik ineens veel meer, ik durf zelfs op schoot te komen om er mee te spelen.
Hoi, ik ben Snowy. Ik ben een mooie wit katertje met een klein zwart vlekje op mijn hoofd. Ik lijk wel heel stoer, maar eigenlijk heb ik een klein hartje, ik volg altijd mijn grote zus, die veel meer durft dan ik.

Als je nu denkt, ja! deze twee schatjes mogen bij mij komen wonen (dat hoop ik natuurlijk) dan is dit de site van Zwerfkat in Nood, waar ze op staan. Plaatsing van de kittens gaat via deze organisatie, hier kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat en met welk telefoonnummer je kunt bellen. Net als wanneer je een kat uit het asiel adopteert zijn er wel kosten aan verbonden, hoeveel dat is en waarvoor is hier te zien.
(en je kunt natuurlijk ook gewoon hier een reactie plaatsen). Klik hier voor een album met heel veel foto´s van ons.

2 opmerkingen:

Ineke zei

ooooh, dat had je nou niet moeten laten zien.

Hannie de Beer zei

Prachtig! Heel lief zijn ze. Maar aagezien ik niet alleen kan beslissen? Helaas!Ik hoop dat ze een heel tehuis vinden!