zondag 5 juni 2011

Kruisjesblokken

Het 'nadeel' van het maken van wat groter werk, is dat je niet zoveel hebt om over te bloggen. Ik ben begonnen met het maken een tweede "Fields of honour" quilt, allemaal kruisjesblokken:


Gisteren heb ik op de markt goedkope rijpe aardbeien gekocht. Te rijp om nog zo te eten, maar nog prima geschikt voor jam. Drie bakjes en een pak geleisuiker speciaal leverde vier en een halve pot jam op. We zijn vanmorgen al aan die halve pot begonnen en het was erg lekker. Eigenlijk wilde ik ook tomatenchutney maken, je zou verwachten dat er ook goedkope tomaten te krijgen zijn met die EHEC crisis, maar er waren vooral erg weinig tomaten. Er wordt wel gemopperd dat 'de consument'  geen tomaten wil kopen, nou deze consument wilde best, maar als ze al worden doorgedraaid voordat ze in de winkel komen dan lukt dat niet erg. Ik denk zelf niet dat er van die bacteriën op zullen zitten en mochten ze er toch op zitten; de EHEC bacterie is dood als je hem 10 seconden op 80°C verwarmt, dus die overleven mijn chutney echt niet!

I started a new "Fields of honour quilt". Not much to blog about, just a stack of crossed blocks.
Yesterday I bought some cheap very ripe strawberrys and made four and a halve jars of strawberry jelly, we ate strawberry jelly sandwiches this morning and it tasted good.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Inderdaad kun je minder laten zien als je met groter werk bezig bent,maar deze blokken maken het weer goed! Mooie kleuren heb je gebruikt.
Jam of chutney maken is ook een leuke bezigheid. Wat de tomaten betreft: Gisteren op de markt in Eindhoven waren er veel kramen met een grote variëtetit aan groenten en fruit ( Is in een wijk met veel allochtonen)Een hele kraam met een berg trostomaatjes, zo mooi van kleur en smaak ( je kon proeven)Dat ik er wat van heb gekocht.
Maar helmaal niet aan chutney maken gedacht. Volgende week ga ik dus maar weer naar die markt.