woensdag 12 mei 2010

Uitgebloeid

Het thema voor de groep ARTfor12 is 'Hortensia'.  Toevallig mijn favoriete plant die het ook nog goed doet in een tuin op het noorden; in de tuin in Tiel stonden er dan ook aardig wat (volgens DH eigenlijk wat teveel, maar volgens mij kun je nooit teveel hortensia's hebben).

Maar, de inspiratie voor het quiltje kwam niet van de hortensia's in de tuin in Tiel, maar van een paar flinke uitgebloeide exemplaren in de tuin in Dalem (waar we tijdelijk wonen). Natuurlijk hadden de bloemen er al lang uitgeknipt moeten zijn en dat heb ik inmiddels ook gedaan, maar niet voordat ik deze foto had gemaakt:


 En dit is de quilt die ik gemaakt heb:


"Uitgebloeid"
30x30 cm, uitsluitend handgeverfde en geroeste stoffen (de rest van mijn stoffen ligt in de opslag), machinaal gepatcht en geappliceerd. Voor de achtergrond heb ik een gemodificeerde versie van de techniek gebruikt die ik van Ans Kastein had geleerd. De workshop was bij ARTfor12, dus dat vond ik wel toepasselijk.


This little quilt I made for our group ARTfor12. The topic was 'Hydrangea' and I was inspired by some very big hydrangea's which still had last years flowers in the garden of our temporary home.
"Past bloom"
30x30 cm, handdyed and rusted cottons (my other fabrics are in storage), patched and quilted by machine.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel goed bedacht en verwerkt Margeeth! Je inspiratie heeft niet geleden onder de verhuizing. Mooi ook van kleur,en opbouw!

Lynn Cohen zei

I do love this. So well done.