dinsdag 24 augustus 2010

Verslag Birmingham

Gistermiddag ben ik, na een lange reis, ook weer teruggekomen vanuit Birmingham. Voor mij begon de reis al vorige week woensdagmiddag, toen ik de trein nam naar Antwerpen, waar ik door Sommeke werd opgehaald (ik heb de nacht voor en na de reis bij haar mogen logeren, want anders was het voor mij niet te doen geweest). Donderdagochtend vertrokken we om half zeven naar Destelbergen (bij Gent), waar we op de bus stapten om via Calais naar Engeland te rijden, onderweg her en der nog mensen oppikkend, zodat we uiteindelijk met deze groep waren:


Na een  korte stop in Oxford kwamen we rond etenstijd in ons hotel in Coventry aan. Het hotel was hetzelfde als waar we twee jaar geleden hadden geslapen, alleen was het inmiddels van eigenaar veranderd en van een andere keten geworden. Met gemengde gevolgen, de bedden waren vernieuwd en sliepen erg goed maar de overgordijnen waren vervangen door rolluiken buiten wat de luchtkwaliteit in de kamers niet bepaald ten goede kwam. Het eten in Engeland heeft de naam slecht te zijn en het eten in het hotel voldeed aan die verwachting. Gelukkig was er een hele grote supermarkt (die 24 uur per dag open was) in de buurt, waar ik tomaatjes, yoghurt en appels kon aanschaffen.

Op vrijdagochtend reden we naar het NEC, waar de tentoonstelling gehouden werd. Als ik het met één woord zou moeten beschrijven, dan zou dat zijn "VEEL". Veel quilts, veel winkeltjes en veel mensen. We zijn twee dagen naar de beurs geweest en die waren net genoeg om alles te zien en wat mij intereseerde te bekijken.
Ik ben zelf het meeste geinteresseerd in modernere quilts, dus de artquilts en contemporary quilts van de wedstrijdquilts. Ook hing er een groot aantal quilts die waren gemaakt door kinderen (alleen of met de school) en waar ik met verbazing naar heb staan kijken. Wat een kwaliteit zat daar al soms bij, dat zie ik de kinderen hier dus niet doen, met het huidige handwerkonderwijs (welk handwerkonderwijs? mijn kinderen hebben dat gewoon nooit gehad). Net als vorig jaar vond ik de quilts in de kleine galerietjes op de tentoonstelling weer het mooiste (logisch, want daarom hangen ze daar ook). De tentoonstelling European Art quilts VI ging in premiere en was zeer de moeite waard, van Wietske hing daar haar quilt "Flow 5" (kijk op haar blog voor een foto). Verder waren er onder meer galerie-tentoonstellingen van de SAQA, Quilt Art 25 en de quilt triennale, waar allemaal prachtig werk hing.

Ik heb heel veel foto's gemaakt, ook veel detail foto's, waarvan ik deze collage heb gemaakt:


En dit was de best of show, een miniatuurquilt gemaakt door Kumiko Frydl:


Zoals ik al eerder schreef, hingen er ook van mij twee quilts, een miniquiltje (756) en een groene voor de landenquilts (bovenste rij middelste quilt):Meer foto's zijn te zien in dit album van Sommeke en hier.

Natuurlijk heb ik ook wat dingen gekocht. Een boek dat ik al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan namelijk "The quilters book of design"  van Ann Johnston; de catalogi van European Art Quilts VI en van Quilt Art 25; nog wat kleine dingetje zoals wat strengetjes borduurgaren en kaartjes om ze om te wikkelen, een zak soywax (om mee te batikken), een ieniemienie piepklein schaartje, een klein lapje zijde en wat zijdevezels om mee te vilten. Mijn grootste aankoop (qua volume dan, het boek was duurder) staat niet op de foto, het is een batting van warm en natural, op het blog van Wietske had ik ooit eens gelezen dat dat een hele geweldige batting was, dus dat wilde ik ook wel eens uitproberen. Op de foto staat ook nog iets dat ik niét heb gekocht,de klosjes met glimmend garen rechtsonder waren een promotieaktie van een winkel en heb ik dus gekregen.


Op de terugweg op zondag maakten we nog een stop in Bletchley, waar we de lokale quiltwinkel bezochten en waar Sommeke een geweldig cadeau voor haar Manneke kocht (eigenlijk had ik het gevonden, maar vond het ongeschikt voor een huishouden met opgroeiende jongens), maar als je wilt weten wat dat was, moet je het maar aan haar vragen.

Yesterday I returned from visiting the Festival of Quilts in Birmingham. I had a great time, saw lots of quilts and did some shopping. Pictures can be seen here in the album of Sommeke and here.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dat was dus weer genieten! Veel mooi's gezien en met een leuke groep op stap, kan niet stuk! Is het je mooie bloesemquiltje wat ik zie op de foto?
En ook weer bijzondere aankopen gedaan. De batting is dat een mengsel of 100% katoen? Ik gebruik altijd Hobbs 80x20 is uitstekend. 100% katoen pluist zo erg met verwerken!
In ieder geval is jou Birminghamreis geslaagd!

christina zei

Je hebt er weer van genoten, dat is wel duidelijk. En wat een mooie aankopen heb je gedaan. Zo kun je nog lang nagenieten.

Yvonne aka sommeke zei

Ik maak straks foto's van DH's cadeau! Er is al hard mee gelachen hier!

Jantine zei

Mmmmm wat een heerlijke trip, ik ben jaloers! En wat zul je trots zijn geweest je eigen werk te zien hangen!

Marielle zei

Mooie aankopen.

Wietske zei

Hoi Margeeth,
hopelijk bevalt de batting. Mocht dat niet zo zijn, dan wil ik de rest wel van je overnemen.
Wietske

Anoniem zei

't Was plezierig plezant en heel leuk dat je er terug bij was
Bibi