dinsdag 31 augustus 2010

Gebruiksaanwijzing

Zoals regelmatige lezers van mijn blog al zullen weten hebben wij op het werk nogal last van muizen. Klemmen (zielig!) en vallen werken maar even en een kat is geen optie aangezien we die daar echt niet kunnen verzorgen (het doen van de afwas is vaak zelfs al moeilijk genoeg). Nou hadden ze bij een bekende winkel in huishoudelijke artikelen een elektrisch "Anti-mice-device" dus onder het motto van baat het niet schaadt het niet hebben we besloten dat maar eens te proberen.De bijgesloten gebruiksaanwijzing was in ieder geval een groot succes, zo'n succes dat ik hem jullie niet wil onthouden:
De bijgesloten gebruiksaanwijzing was in ieder geval een groot succes, zo'n succes dat ik hem jullie niet wil onthouden:

Nederlands


GEBRUIKSAANWIJZING

Dit toestel is "het milieuvriendelijke alternatief voor een veilige ongediertebestrijding".
Wenst u het gebruik van gevaarklijke chemicali:en (insecticiden en psticiden) in uw dagelijkse leven, in de buurt van kinderen en voedingsproducten te verminderen? Een revolutionaire uitvinding leidde tot een vernieuwende doorbraak in de ongediertebestrijding. Er werd in de VS een patent uitgevaardigd voor dit principe dat op een veileige en unieke wijze gebruik maakt van de bedrading in een woning, restaurant, kantoor of eender welke andere structuur met elektrische bedraging in de muren. Dit is geen ultrasoon product.

Hoe werkt het?
Het toestel gewoon in het stopcontact steken en de technologie begint te werken door het normale veld rond uw bedrading te wijzigen en zo een omgeving te vormen die helpt bij de bestrijding van ongedierte.

Hoeveel zal ik er nodig hebben?
De fabrikant beveelt aan ongeveer één toestel te gebruiken voor om en bij +/- 185 m2. Het is aan te raden een tweede toestel te plaatsen wanneer het oppervlak meer dan +/- 185 m2 bedraagt.


Hoe snel zal ik resultaat zien?
Het toestel is het meest doeltreffend tijdens de eerste zeven dagen. Lijmpanelen en/of vallen kunnen tijdens de beginstadia van de bestrijding ook helpen. Nadat u resultaat geboekt heeft, mag u het systeem niet uit het stopcontact trekken, de kost voor een continu gebruik is minimaal.

Plaatsing
Eén toestel in een centraal gelegen stopcontact steken. Wanneer u twee toestellen nodig heeft, moet u deze in stopcontacten aan tegenovergestelde uiteinde van de woning steken.Het lichtje zal knipperen om aan te geven dat het toestel correct werkt.

SUGGESTIES VOOR DE BESTE RESULTATEN

  1. U moet erop letten geen duren, vensters, kelderdeuren of garagepoorten open te laten, aangezien nieuw ongedierte nog eventjes vrij zal ronddwalen voordat het door het toestel beïnvloed wordt. 
  2. Erop toezien dat u geen voedingsmiddelen voor mensen, dieren of huisdieren in open ruimten laat liggen. Deze kunnen nieuwe ongedierte aantrekken voordat het door het toestel beïnvloed wordt.
  3. U moet er ook op letten geen nieuw ongedierte binnen te brengen wanneer u voedingsmiddelen, granen, dierenvoeding,enz. van buitenaf binnenbrengt in de zone waar het toestel werkzaam is.
  4. Tijdens de eerste bestrijdingsperiode kan u een toegenomen activiteit waarnemen.
1.Dit toestel zal de huisdieren, computers of toestellen niet beïnvloeden (behalve hamsters, woestijnratten, konijnen en andere knaagdieren die u als huisdier houdt).

Dit toestel voldoet aan sectie 15 van de FCC-regelgeving. De werking is onderworpen aan de volgende voorwaarden: (1) Dit toestel mag geen schadelijke interferentie veroorzaken, en (2) dit toestel moet betand zijn tegen de ontvangen interferentie, met inbegrip van interferentie die een ongewenste werking kan veroorzaken.
Door de voortdurende productontwikkeling kan het toestel verschillen van de afbeeldingen.

Waarschuwing:

Het toestel mag niet blootgesteld worden aan doorsijpelend vocht of waterspatten en u mag ook geen enkel met water gevuld voorwerk, zoals vazen, bovenop het toestel plaatsen.

Het STOPCONTACT dient om het toestel uit te schakelen en moet dus steeds operationeel blijven.

  • Rond het toestel moet een minimumafstand van ongeveer 15 cm bewaard worden om voldoende verluchting te waarborgen;
  • De verluchting mag niet verhinder worden door de openingen af te dekken met bijvoorbeeld de krant, een doek, gordijnen, enz.;
  • Geen enkele warmtebron met een open vlam, zoals bijvoorbeeld aangestoken kaarsen, mag in de onmiddellijke buurt van het toestel geplaatst worden;
  • Het STOPCONTACT dient om het toestel uit te schakelen en moet dus steeds operationeel blijven.
Ik heb zo het idee dat dit niet gaat werken....

3 opmerkingen:

conny's quilts zei

Ha dat hebben ze zeker met google translater laten vertalen.....maar ik heb nog steeds geen idee wat het is.....

Yvonne aka sommeke zei

Jammer dat muizen niet kunnen lezen, van de gebruiksaanwijzing alleen al ga je lopen!

Anoniem zei

Eigenlijk schandalig. Ik heb hetzelfde apparaat gekocht, de gebruiksaanwijzing maakte mij snel duidelijk dat het weggegooid geld is. Bizar dat Blokker dit produkt durft aan te bieden!