dinsdag 10 augustus 2010

Tuinieren

Na een nachtje slapen was er gisteren inderdaad iets opgekomen in mijn hoofd, een idee voor mijn tuinierquilt; ik zou kijken of ik een abstract bloemenquilt kon laten 'groeien'.
Ik ben begonnen met het knippen van rondjes van verschillende kleuren vilt en die heb ik voorzichtig op het vilt vastgepuncht:


Toen wat hartjes van gekleurde lontwol:


en tenslotte heb ik het geheel op het zwarte lapje vilt dat ik er voor de foto steeds onder had gelegd vastgenaaid en heb ik het door gequilt.


After a night of sleep, an idea had indeed formed in my head, I would try to grow an abstract flowergarden. First I added some felt circles, which I carefully punched down in the middle. Some punched down coloured wool made the centers of the flowers. To finish the quiltlet, I sewed it down on the black felt and quilted it.

8 opmerkingen:

Djesbeeb zei

Margeeth,

Nou, het is jou toch gelukt ! Iets kleins en eenvoudigs, maar toch wel apart. Een heel mooi bloemenquiltje van vilt ... dat geeft me weer inspiratie om zelf ook er eentje te maken, maar niet hetzelfde wat jij hebt gemaakt, hoor ... Dank je wel, Margeeth en verder veel sterkte met alles !

Fijne dag met heleboel inspiraties en creatieve plezier toegewenst en doeiiii !!

Dikke groetjes van Djesbeeb

Hannie de Beer zei

Dit is het Margeeth! Gisteren vond ik het al een goed werkje, maar de "bloemen" en het quiltwerk maken het tot een bijzonder quiltje. Zo zie je maar: Je inspiratie komt weer vanzelf, als er wat rust is in je hoofd!

Aart zei

Het is vruchtbare grond en groeizaam weer, daar bij jou!! Mooi geworden.
http://quiltaart.blogspot.com

nadia zei

Supergoed Margeeth! Eigenlijk zo eenvoudig maar met een schitterend resultaat! Is alles aan een beetje aan kant in de nieuwe woning, en is het helemaal naar jullie zin geworden? Groetjes, nadia

Miranda zei

Heerlijk zo een pracht van een super bloemenzee! Daar vindt je vast een mooi plekje voor in je nieuwe huis. Groetjes

christina zei

Je opdracht is geslaagd! Ziet er heel vrolijk uit.

marjolijn zei

Wat een leuk quiltje geworden. Gewoon laten broeden in je hoofd en zie hier, er komt vanzelf weer wat groeien. Fijn dat je weer tijd voor jezelf begint te krijgen.
groetjes, Marjolijn

Yvonne aka sommeke zei

Zo, ben hier weer wat bijgelezen!
Prachtig quiltje weer Margeeth!
(tot volgende week ;-)))))