zaterdag 14 augustus 2010

Teveel karnemelk

Door 'verkeerd inkoopbeleid'  had ik ineens 3 pakken karnemelk (waarvan twee open, zucht) in de koelkast staan en omdat ik de enige hier thuis ben die dat drinkt, was dat veel te veel. Toevallig was ik afgelopen woensdag met de kinderen naar de wereldwinkel in Arkel gefietst, om eens te kijken wat er daar (uitsluitend op woensdag) aan biologische spullen werd verkocht en daar kreeg ik toen een foldertje waar onder meer een recept voor muesli-karnemelkkoek in stond. Er stond bij dat het makkelijk te maken was, ook of bijna juist door kinderen en aangezien mijn kinderen dat wel leuk vinden, iets bakken én ik dus een overschot aan karnemelk had, heb ik ze maar eens aan het werk gezet.

Na het afwegen, bij elkaar doen en mengen van alle ingrediënten, zag het er zo uit:


Brrr, niet erg smakelijk, als ik zoiets ergens buiten op de grond zie liggen loop ik er met een grote boog omheen. Gelukkig zag het er na het bakken een stuk beter uit:


Hij smaakte ook niet slecht, het was een vrij compacte, stevige koek geworden die alleen een beetje zoet was naar mijn smaak, dus als ik hem nog een keer bak doe ik er maar wat minder suiker in.

Recept voor muesli-karnemelkkoek.
Neem 250 gram volkorenmeel (of gewone bloem, dat had ik nog in huis en heb ik dus gebruikt), 250 gram (bruine) basterdsuiker, ongeveer 2,5 dl karnemelk, 200 gram ongezoete muesli, 2 eieren, 3 eetlepels koekkruiden, 50 gram krenten en 50 gram rozijnen.
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom. Roer alles door elkaar tot een glad dik lopend beslag. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan wat extra karnemelk toe. Vet een cakeblik in en schenk het beslag erin. Bak de koek in circa 45 minuten gaar en goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven van circa 175°C.

Yesterday, the children and I spent the afternoon baking a buttermilk muesli cake. The batter looked horrible but the cake, allthough a bit low,  tasted good.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Zo gebakken ziet hij er wel lekker uit! Ik zal het ook eens gaan proberen,en je mening over te "zoet" ter harte nemen!

ina zei

lijkt me lekker, ik ga het ook proberen.
gr.
ina.

Sabia zei

ik hoop dat het echt lekkerder smaakte, dan het klinkt. :)