dinsdag 17 augustus 2010

Screens

Ons huis heeft ramen aan de oost-kant, aan de west-kant en aan de noord-kant. Dat betekent dus dat 's morgens de zon er aan de ene kant in staat en dan 's middags aan de andere kant. Toen wij het kochten zaten er rolluiken op de dakkapel en verder zat er gewoon helemaal geen zonwering op, zelfs geen luxaflex aan de binnenkant. Nou was het huis in Tiel vrij donker en wilden we wel een wat lichter huis, maar je kunt het ook overdrijven, dit huis was wel heel erg licht, ik kreeg er gewoon hoofdpijn van. En toen we aan het klussen waren en het buiten zo warm was, toen brandde de zon ook wel heel erg naar binnen, eerst achter en dan 's middags aan de voorkant nog een keer, waardoor het binnen akelig snel opwarmde. Het eerste wat we daarom gedaan hebben toen we het huis hadden was van die 'screens'  bestellen. De levertijd zou ongeveer zes weken zijn, maar dat werden er iets meer. Vorige week vrijdag was het dan eindelijk zo ver, de screens werden opgehangen. Ze zijn er de hele dag mee bezig geweest (behalve dan dat uur dat ze tussendoor weg zijn geweest om een screen van 5 meter breed buitenlangs naar een flat op de twaalfde verdieping te helpen ophijsen) en DH heeft er de hele dag met zijn neus bovenop gestaan om te zorgen dat het naar zijn zin gebeurde (een vriendin had ook net een screen laten plaatsen, had even niet opgelet en hop, er was dwars door de vensterbank geboord) en ze hangen prachtig.
Het weer is er nu niet naar, maar als de zon weer gaat schijnen, zijn wij er helemaal klaar voor.


The sunscreens we ordered two months ago finally arrived.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ideaal Margeeth! Wij hebben ze ook overal laten plaatsen toen we hier kwamen wonen. We hebben net als jullie 'smorgens voor. dan opzij en later achter. De grote is 3 meter breed en electrisch, omdat je hem anders niet omhoog krijgt.
Hier zul je veel plezier van hebben!

Lynn zei

they look like good ones for keeping the sun and heat out.
We just got our first screen door for the front door and are enjoying leaving the door open in the evening to let cool air in instead of using the A/C all the time. Love screens!