woensdag 11 augustus 2010

Ruilen

Zat me net te bedenken dat ik de quilt die ik had gekregen via Another Little Quilt Swap nog helemaal niet had laten zien. Bij deze dan:

Hij is gemaakt door Val Thomas, de titel is "korenbloemen" ze heeft hem gemaakt met door haarzelf geverfde stoffen en één gekochte stof (donkergroen). Hij is geappliceerd met vliesofix (of iets dergelijks) en machinaal gequilt.

TI just realized I didn't show you the quilt I got from another little quiltswap yet, so I went ahead and corrected this omission right away. This little quilt 'Cornflowers' was made by Val Thomas - she made it with her own hand dyed fabrics and just one commercial one(dark green). She fused the cornflower petals onto the pieces background, and machine quilted it.

Tijdens het e-mailen over de quilt bedachten we dat het ook wel leuk zou zijn om een ATC te ruilen, dus dat hebben we gedaan. Ik stuurde haar één van mijn evolon met transferverf (en illegale haren van Sifra....) ATC's:


During the e-mailing about the little quilt, we decided that it would be nice to swap an ATC too, so we did. I sent her one of my transferdyed evolon ATCs (with illegal cat hairs from Sifra).

En van Val kreeg ik deze hele modieuze paarse (als je in een willekeurige kledingwinkel kijkt hangt het vol met die kleur), gemaakt van zijdevezels waar ze organza overheen heeft gelegd en daarna doorgequilt.


This is the ATC Val sent to me to complete the swap. It is made from hand dyed silk rovings with black chiffon over, then stitched around and about, a lot!

2 opmerkingen:

Aart zei

Margeeth, Vliesofix is een vlies dat aan twee plakt door het op de stof te strijken. Eerst strijk je het op de achterkant van de stof, je knipt het patroon uit, haalt het beschermingspapier ervan af en strijkt het op de plaats die je hebben wilt. Op deze manier rafelt het niet zo gauw. Te koop bij naaimachinewinkels en fourniturenzaken.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Een goede ruil! Het is een prachtig quiltje. Ook de ATC die je er bij kreeg is mooi.Net als die van jou. Ik ben de gelukkige bezitter van een soortgelijkke ATC!