zondag 1 augustus 2010

Uitpakken

Helaas schrijf ik op het moment erg weinig op mijn blog, ik ben namelijk nog steeds druk bezig met verhuizen! Inmiddels zijn alle spullen ook weer overal vandaan verzameld. We hadden in totaal meer dan 100 dozen en die dozen mag ik allemaal uitpakken, want DH is nog steeds bezig met de laatste dingetjes in het huis afmaken (en dat kost me een hoop tijd!). Ik ben al druk aan het uitpakken en er zijn ook al aardig wat dozen leeg, maar dat zijn de dozen met de dingen die we nodig hebben voor het dagelijks leven (borden, bestek, pannen, beddengoed, kleren etc etc).

Sinds gisteren ben ik bezig met de dozen met de niet-dagelijkse benodigdheden. Winterkleding, boeken etc en dus ook mijn lapjes, de naaimachine etc etc. DH heeft de tweedehands Lundia kasten waar ik het vorige week over had inmiddels bijna in elkaar zitten (er moeten nog twee planken in maar omdat die een afwijkende maat hadden moesten ze eerst zelf gemaakt worden met speciale beugels en daarna afgelakt), dus ik kan al mijn kratten met stof tevoorschijn halen en in de kast zetten. Ook de hele administratie kan worden ingeruimd en als alles dan is opgeruimd, dan kan de naaimachine worden neergezet en kan ik weer eens iets gaan quilten. Tenminste, ik hoop dat ik weer op gang ga komen, want ik heb zolangzamerhand wel erg lang niets gedaan.
Hieronder nog 'een slachtoffer van de verhuizing':


Wij hadden dit antieke grenen meidenkastje altijd in de woonkamer staan met speelgoed van de kinderen, maar omdat het ons nu handiger leek om een bureautje neer te zetten waar de computer op kan staan (je weet wel, dan kunnen ze voor school internetten terwijl ik ze in de gaten hou; één van de taken die je als moeder in deze tijd er nu eenmaal ook nog hebt bijgekregen) was er geen plaats meer voor in de woonkamer. Ik had op zich bedacht dat het dan wel op zolder in het washok zou kunnen staan en daar was ook wel plaats voor, maar helaas gooide de zoldertrap roet in het eten. De verhuizers kregen het al niet over de trap naar de eerste verdieping, wat kon worden opgelost door het door een draairaam in de dakkapel achter naar binnen te halen, maar toen bleek dat de trap naar zolder een niet te nemen hindernis was. Het kastje heeft nog een week op de eerste verdieping in de weg gestaan en toen hebben we het maar weer naar beneden gehaald en heb ik het maar op Marktplaats gezet.

Unfortunately I haven't had a change to blog much lately because I am still in the middle of our move. We have fetched all stuff that was temporarily in storage in different places and it turnes out we have over a hundred boxes. I already unpacked the stuff one needs to live (like dishes, cutlery, pots & pans, clothes, bedding) and we have installed the new secondhand cupboards in the attic. So now I can start to unpack the quilt stuff. In the picture is 'one of the casualties of our move'. There is now room in our livingroom anymore for this little antique cupboard; I wanted to put it in the attic, but we just couldn't get it there, it didn't fit through the stairwell..... 

2 opmerkingen:

Lynn zei

I cannot tell you how much of our "old" stuff we have taken to the thrift shop as donations. it's a very cleansing feeling. Purge! You will be happy. The old piece will find a new home and make someone else happy. We re still unpacking boxes and putting away or giving away what is in them.

Yvonne aka sommeke zei

Dozen uitpakken? Dan is het einde toch bijna in zicht .... oef!