donderdag 11 september 2008

Nog een keertje Arnhem

Afgelopen zondag ben ik nog een keertje naar de algemene tentoonstelling van het quiltersgilde in Arnhem geweest. Was ik eigenlijk niet van plan, maar ja, door de langdurige opening had ik niet alle quilts gezien en zeker niet goed kunnen bekijken en dat vond ik toch jammer. Dus om tien voor negen zat ik in de trein naar Arnhem. Als enige, toch aardig van Synthus dat ze voor één persoon een trein laten rijden.....
Stond al om kwart voor tien voor de kerk en was om tien uur binnen. Het was nog heerlijk rustig, Heb op mijn gemak alle quilts kunnen bekijken en toch nog veel foto's gemaakt. Ik merk dat ik steeds minder foto's maak van hele quilts, maar meer van een detail dat me aanspreekt.

De winkeltjes heb ik ook nog even bekeken, had eigenlijk niks nodig, dus ben zonder lapjes weer naar huis gegaan. Dat heb ik goed gemaakt door een heel duur boek te kopen, "dutch quilts in beeld" dat ik al een hele tijd wilde hebben maar eigenlijk te duur vond.
Rond twaalf uur werd het weer heel druk en was er in de smallere gangetjes geen doorkomen meer aan. Toen heb ik nog even de lift naar boven genomen om van het uitzicht te genieten en heb daarna de trein genomen richting Utrecht waar in de jaarbeurs het boekenfestijn werd gehouden.

Het boekenfestijn was in een hele grote hal en daar was het ook heel druk maar omdat de hal zo groot was, was er genoeg ruimte. Ik heb echt alles bekeken, een stapeltje boeken over kunst gekocht, een mooi fotoboek met bomen (inspiratie), een boek over scrap quilts van Katherine Guerrier voor 3,99 (wat in Birmingham 20 pond kostte!!) en het eerste boek van Sandra Meech als verjaardagscadeau voor mijn schoonmoeder. Het was een stapeltje van een centimeter of 20 hoog en totaal ongeveer net zo duur als het boek dat ik in Arnhem kocht. Overigens waren mijn aankopen maar bescheiden, er liepen mensen met een boekentrolley ter grootte van een wasmand met een kop erop.

Last sunday I went to the quiltshow in Arnhem again. I didn't plan to go twice, but because of the little time we had to see the quilts at the opening I missed seeing lots of quilts which I thought was a pity. I was really early (in fact, the only person on the train), so it was really quiet and I could take a lot of pictures. I also checked out the shops and didn't buy any fabrics. I made up for that by buying an expensive book on which I had my eyes for some time. At noon, a lot people were coming in, making the exhibition really crowdy and as I had seen everything I left and went to Utrecht, to the bookmarket, where I found some really nice books about art, a book about collages and a birthday gift for my mother in law.

1 opmerking:

Isabella zei

Zo te horen heb je wel een fijne dag gehad!