maandag 8 september 2008

Gebatikte stoffen

Afgelopen zaterdag was de vierde les van quilten speciaal. Gegeven door Els van Baarle en omdat batikken één van haar specialiteiten is, gingen we dat doen. Ooit in een grijs verleden had ik wel eens gebatikt op de knutselclub (op een oud laken, waarbij mijn moeder het woord 'oud' zo letterlijk had genomen dat het volledig aan flarden uit de wasmachine, waarin het geverfd was, kwam) maar eigenlijk was dit de eerste keer. Ik heb er een aantal gemaakt, dit zijn de mooisten:

Omdat het in een middag moest hebben we geen procion gebruikt maar zijdeverf met strijkfixatie. De kleuren hiervan zijn iets minder helder, maar ik ben toch niet ontevreden over de kleuren. Omdat we strijkverf hadden gebruikt zou je de was er theoretisch niet uit kunnen koken maar alleen er uit strijken. Nadat ik een hele stapel kranten had volgestreken met was kwam er niks meer af, maar zaten er toch nog lelijke waskringen rond de gebatikte figuren. Omdat ik dat er niet uit vond zien heb ik toch geprobeerd om bij één van de minder gelukte lapjes de was er uit te koken. En dat ging prima, dus heb ik al mijn lapjes uitgekookt.
This fabrics are my first attempt at batik-dying. I made them using silkpaint with heat fixation. Theoretically you can not remove the wax by boiling with this paint but I did it anyway and they turned out fine.

7 opmerkingen:

Ellen zei

Mooi gelukt Margeeth ,ik vind de bovenste lap het mooist.
Ellen

mia de vos zei

Ik ga voor de onderste, mooie kleuren. Zijn ze allemaal uitgekookt? Als dat zo is dan heb ik ook nog wat te doen.
mia

katrien zei

Wat een mooie stoffen produceer jezelf.Ik heb hetzelf nog nooit gedaan.

Mary zei

goed om te weten dat je het kunt uitkoken, hoewel bij mij het meeviel met de wasplekken .. je lappen zijn mooi !!

corryna zei

De bovenste is mijn favoriet. Mooi hoor.

Yvonne aka sommeke zei

Goed gelukt Margeeth!
(en lachen met je moeders begrip van oud ... sorry)

mills zei

wat een leuke lappen zijn dat geworden enig