vrijdag 5 september 2008

De algemene tentoonstelling van het quiltersgilde, de opening

Gistermiddag ben ik naar de opening van de algemene tentoonstelling van het quiltersgilde geweest. Na een ontvangst met koffie of thee én een Arnhems meisje (een koekje) begon rond half drie, iets vertraagd, het officiële gedeelte. Na een toespraak van de voorzitster werden we getracteerd op een hilarische voorstelling van 'Opera della Casa'. Moeilijk om uit te leggen wat ze precies deden, maar het was een aanstekelijke combinatie van opera en theater. Iets té aanstekelijk misschien, want de enorme kroonluchter boven het publiek begon vervaarlijk heen en weer te slingeren door het gezang. Gelukkig zat hij aan een sterke kabel en heeft iedereen het overleefd.
.

Om half vier was ook de burgemeester gearriveerd om de tentoonstelling te openen. Ze had vast veel tijd besteed aan het kammen van haar haar, helaas tevergeefs want één van de dames van het theater gezelschap kondigde haar aan door haar te 'onthullen', oftewel met een zwarte doek over het hoofd naar voren te leiden en die er daar vanaf te trekken. De burgemeester hield ook nog een praatje en knipte een slinger vlaggetjes door en toen konden we de tentoonstelling gaan ken. Helaas was het door alle vertraging inmiddels al tien voor vier, dus ik heb nog lang niet alles gezien. Een goede reden om nog een keertje terug te gaan dus.

Yesterday afternoon I went to the opening of our guilds annual show. After some delay we got a speech from the chairwomen, a hilarious combination of opera and cabaret from a group called 'opera della casa' and a speech and the cutting of the ribbon from the major of Arnhem. Then we could go and take look at the quilt. Unfortunately there was less than an hour left, so I haven't seen all the quilts by far. A good reason to go again.

Geen opmerkingen: