maandag 1 september 2008

De eerste schooldag van de kinderen

Tenminste, dat zou het vandaag moeten zijn.
Ze hebben zes weken vakantie gehad en dat is een mooie tijd vind ik. Helaas denken ze daar op de verschillende scholen waar de kinderen op zitten iets anders over:
Jongste heeft 's morgens inloopochtend, dan mag je gezellig samen met je kind komen en kijken in welke klas hij zit (alsof je dat in zes weken vergeet....).
En bij oudste moet er wel eerst vergaderd worden wat ze de kinderen allemaal gaan leren en natuurlijk moet dat dan op de eerste schooldag, dan beginnen de kinderen toch gewoon een dagje later.
Natuurlijk gaan ze er op de buitenschoolse opvang vanuit dat alle kinderen gewoon naar school gaan, dus ik kan vandaag alweer niet naar mijn werk. En de regering maar erop hameren dat alle moeders toch vooral (meer) moeten gaan werken.......

(Hier wordt ik dus niet blij van!)
Nou ja, een blokje van de Dear Jane dan maar:

blokje C-8, oftewel Hani's crown.

This is block C-8 of DJ, Hani's crown.

Today is supposed to be the first day in school for both my children. Unfortunately youngest starts at quarter past one in the afternoon today, the morning will be used for coming into the school with your child 'gezellig' and looking which class your child is in. Eldest doesn't get to go at all, his teachers have conferences so they just prolonged the holidays with one day. Of course, after school care thinks all children are in school again and will only be open after school, so no working for me today. Hmmmff, and our government keeps saying mums work to little hours and have to work more....

(This does not make me glad at al!)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn kinderen zijn ook vanmorgen terug naar school - na 2 maanden thuis! Het voordeel van Belgie is dat ze dan ook echt naar school zijn en er de hele dag blijven!

IngridR zei

Ook mijn dochter is weer naar school vandaag.
Ik vind je huisjesblokken mooi.
Ben benieuwd naar je tijdschriften die je te koop hebt.
Ik las je tip over de ikeaplaids als achterkant voor een droomdeken. Bedankt! Speld of rijg of spray jij??? Ik heb nog nooit een quilt met de machine gequilt...

Margeeth zei

Ingrid, ik kan je niet e-mailen dus dan maar zo.
Als ik een quilt met de hand quilt, dan rijg ik, spelden zitten alleen maar in de weg in zo'n ring.
Als ik een quilt met de machine quilt, dan speld ik, rijgdraden blijven alleen maar achter je voetje haken. Wél is het aan te raden om veiligheidsspelden te gebruiken, gewone kopspelden raken door al het gedraai met je quilt los. Verder is het handig om vooral veel te spelden, niet te snel te willen naaien en een boventransport te gebruiken.