woensdag 17 september 2008

Candlewicking

Op de terugweg uit Birmingham had Brigitte nog een workshop voor ons georganiseerd bij deze quiltwinkel. Het was een workshop 'candlewicking' en het was de bedoeling dat we een klein wit tasje van zouden maken met kantband als hengsel (tasje gemaakt door Ariane):
.


niet echt mijn ding dus (hier zie je een foto van het miniquiltje dat Yvonne er van gemaakt heeft en hier een iets ander tasje gemaakt door Katrien).
Ben eerst maar eens begonnen met het verven van de witte stof:
.
Vervolgens heb ik er nog een lapje bijgezocht en er een little quilt of love van gemaakt. Het was eigenlijk de bedoeling om het kant (dat ik knalroze had geverfd) er op te naaien, maar dat was natuurlijk net te kort, dus heb ik er maar een ander bandje op gemaakt.
.

When we returned from Birmingham, Brigitte had arranged a workshop for us; candlewicking. We were supposed to make a small out of it, but that's really not my thing (this is the miniquilt Yvonne made and this the slightly different bag Katrien made of it). So, I started with dyeing the fabric then added some peach colored hand dyed damast and made a little quilt of love out of it.

2 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Leuk om al die verschillende verwerkingen te zien. Jouw versie springt er wel met kop en schouder boven uit, schitterend Margeeth!

katrien zei

Heel mooi geddan hoor.En zoveel verschillende ideeen hebben sommigen onder ons.