zaterdag 20 september 2008

Ik wil ook kunnen stemmen voor de Amerikaanse president

Toen ik met bloggen begon was ik van plan om het over quilten te houden en een klein beetje over de poes en het gezin, maar wat er nu gebeurt, dat kan ik dus echt niet negeren, dus hierbij mijn eerste politieke blogje.

Hoorde gisteren op het nieuws dat de Amerikaanse regering de slechte leningen die de kredietcrises hebben veroorzaakt van de banken gaat overnemen. Zijn ze nu echt helemaal knettergek geworden???? Eerst laten ze die banken maar doen wat ze willen, met ondoorzichtige constructies worden leningen uitgegeven waarvan iedereen met een klein beetje gezond verstand al had kunnen weten dat die niet terug zouden worden betaald en daarna ga je ze ook nog voor dat wanbeleid belonen door de verliezen van ze over te nemen. De enigen die hier profijt van hebben zijn de bankiers en aandeelhouders. Hoezo, kapitalistisch systeem en vrije markt. Alsof de staatschuld van Amerika nog niet groot genoeg is, ze hebben zolangzamerhand zoveel leningen uitstaan dat ze het bezit zijn geworden van bedrijven en banken in landen als China en Saoedi Arabiƫ. En het ergste is nog dat door het Amerikaanse wanbeleid van op de pof op veel te grote voet leven, ook de rest van de wereld op de blaren kan zitten.
Als je het goed bekijkt zou zolangzamerhand de hele wereldbevolking moeten mogen stemmen voor de nieuwe Amerikaanse president. En niet alleen in verband met de kredietcrises, maar ook bijvoorbeeld wegens de klimaatverandering.

To my great dismay I heard that the American government is going to take over the bad loans that threaten to bankrupt several big American banks. Have they gone totally out of their minds now? First they let everything just get ruined by the greed of a few rich people, because there is supposed to be a free market and now that everything falls apart, they are going to reward the greed by taking over the risks. Free market, my ass, this is stalinistic protection. America has so many debts that it is practically owned by foreign countries like China or Saoudi Arabia. And the worst of all is that this not only effects America, but the entire world. I think that the entire world should be entitled to vote for the next American president

1 opmerking:

mia de vos zei

Tja en voor wie zou je dan moeten kiezen?
Persoonlijk neig ik naar Hillary maar ja die is buitenspel gezet.