maandag 5 mei 2008

Jenny

Vorige week merkten we dat Jenny, onze 16 jaar oude kat, zich ineens wel erg als een oud dametje begon te gedragen. De trap werd heel behoedzaam treetje voor treetje beklommen, als ze ergens op wilde dan sprong ze er niet gelijk op, maar ging dat via via en op schoot springen deed ze niet meer, ze klom gewoon je benen in (au, au!). Dus, hop, naar de dierenarts.
Omdat er bij voelen aan haar buik de verdenking van nierproblemen was en omdat ze de laatste tijd wat meer was gaan drinken (of eigenlijk, was gaan drinken, want dat deed mevrouw nooit) is er bloed geprikt en onderzocht. Vanochtend mocht ik bellen voor de uitslag en wat we al dachten bleek inderdaad zo te zijn: nierproblemen.
Er is een behandeling mogelijk, maar daarbij wordt maar een derde van de katten echt 'beter' (met 'beter' wordt in dit geval bedoeld dat ze dan nog een jaartje meekan). Omdat ze verder nog gewoon haar (neurotische) zelf is en een lief beest gaan we dat toch maar proberen. Wordt vervolgd.


Last week we noticed that Jenny, our sixteen year old cat, suddenly really started to behave like an old lady. We took her to the vet, who diagnosed severe kidney malfunction. There is a treatment, but ony 33% of the cats gets 'better' ('better' in this case meaning she can live for another year). Because she is a sweet animal and doesn't seem unhappy at the moment we are going to give it a try.
To be continued.

4 opmerkingen:

nicolette zei

Beterschap voor Jenny! Onze vorige kater Joris was ook 16 toen hij nierproblemen bleek te hebben. Met aangepast voer is hij uiteindelijk 22 jaar geworden en had het reuze naar zijn zin!

Yvonne zei

Geef Jenny maar een dikke knuffel....arm dier! Ik hoop dat ze toch nog een poosje bij jullie mag zijn.....

inge zei

oeioei het beestje

swooze zei

I hope she does well. We have a sick dog right now and are waiting to hear what they think is wrong.