vrijdag 16 mei 2008

Een nieuwe huisgenoot

En toen hadden we geen kat meer en was het stil in huis, heel stil, zo zonder kat.

Ik schrijf was, want ik heb groot nieuws, we hebben er toch weer eentje genomen. DH wilde eigenlijk geen nieuwe poes, maar hij miste Jenny zo erg dat hij er toch wel weer eentje wilde. Eigenlijk had ik nog even willen wachten maar je moet het ijzer smeden als het heet is, dus toen DH vroeg of ik een nieuwe kat wilde voor moederdag heb ik gelijk ja gezegd.

We hebben nu een 'tweedehandsje' van Marktplaats.nl. Een hele mooie schildpadpoes van een jaar of drie met een eigen willetje. Haar oorspronkelijke naam was Missy, maar dat vonden wij alle vier niet mooi, dus we hebben haar Sifra genoemd. Dat was nog een heel gezoek op het internet, om een naam te vinden die bij haar past en die we allemaal mooi vonden. Sifra betekend schoonheid in het hebreeuws, ik heb de naam gevonden door op deze site op schoonheid als betekenis te zoeken.
We hebben haar op tweede pinksterdag (maandag dus) opgehaald in Amsterdam en ze is, tegen alle verwachtingen in, al aardig gewend. In het begin was ze zo schuw, dat we dachten haar een week of drie niet meer te zien maar ze komt zelfs al naar ons toe en ik mag haar al aaien. Ik heb gewoon de hele dag door tegen haar aangepraat om haar aan me te laten wennen en dat heeft gewerkt. Vanmiddag toen ik thuis kwam had ze een cactus uit de vensterbank gekiept (minder, maar goed, ze wilde naar buiten kijken en zij weet natuurlijk niet dat daar een speciaal plekje voor is). Het was waarschijnlijk net gebeurd, want toen ik haar ging zoeken kwam ze met een dikke staart de trap af. Maar ze liet zich wel gewoon aaien.

We all missed the cat terribly, even DH. He always said he didn't want a new cat (because of the hairs, and the litter-tray), but even he thought the house too silent without a cat.
I actually wanted to wait a little longer, but one has to grab the opportunity as it comes along, so when DH asked whether I wanted a new cat for mothersday, I of course said yes.

So, last monday we have fetched our new housemate from Amsterdam. A beautifull Calico. She is approximately three years old and we called her Sifra, which means beauty in Hebrew. When she was first here, she was very shy but she is adjusting remarkably well, much better then expected.

7 opmerkingen:

simone zei

Dat is ook wat mijn man al jaren roept, als deze beesten dood zijn nemen we geen nieuwe meer. Maar in een huishouden met 1 man en 4 vrouwen gaat hij dit niet winnen. Zo hebben we nu naast onze Drop en Saar, de katten, sinds een tijdje ook Piet, een parkiet. Die dreigde 'weggegooid' te worden en kon met z'n hele hebben en houen opgehaald worden. Dan zeggen mijn dochters geen nee en dus........
Veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot, Simone.

Isabella zei

Fijn dat je nieuwe huisgenoot al zo snel gewend is. Veel plezier samen!

Sonja zei

Ik dacht ook naar de laatste kat geen huisdieren meer.Nu zijn het er 3 geworden, een mens veranderd nog al eens,veel geluk met Sifra.

Margeeth zei

Hoi Simone,
Hoe voorkom je dan dat Piet op het menu komt te staan van Drop en Saar?

simone zei

Saar legt zich voornamelijk toe op het vangen en nuttigen van muizen, Drop is meer een liefhebber van jonge meerkoeten. Als die er niet zijn nemen ze genoegen met Whiskas of Kitekat. Overigens zit Piet voor zijn eigen veiligheid wel in een kooitje........

Dea zei

Wat een mooie kat is Sifra. Fijn dat ze zich al wat meer op haar gemak voelt.
Een mooi naam ook!
Ik heb even op die site gesnuffeld maar heb niet kunnen ontdekken hoe je op betekenis kunt zoeken. Hoe werkt dat?

Margeeth zei

Klik eerst op "Nederlandse voornamen databank", dan op "gedetaileerd zoeken" en dan zie je vanzelf een vakje met betekenis ervoor.