donderdag 11 november 2010

Vlinders

Na het getier van dinsdagavond ben ik stug doorgegaan met het quilten van mijn vlinderquilt. Het 'probleem'  met machinaal quilten is dat je af moet maken waar je aan begonnen bent, dus als je begint met het quilten van veren (of plantjes zoals jongste het noemde) moet je ze ook over de hele quilt maken. En als je dan na de eerste veer bedenkt dat je het eigenlijk niet leuk vindt, dan is dat een hele klus. Maar goed, als je elke keer een stukje doet (ik heb steeds een kwartier gequilt en dan een minuut of vijf mijn studio de zolderkamer opgeruimd, daar is het dus nu heel netjes) dan doe je 'ongemerkt'  toch heel veel. Dus, pfftt, hij is gequilt. Uiteindelijk is hij best leuk geworden, de kleine plooitjes aan de achterkant vallen best mee (het zijn er maar een paar en hele kleintjes, bij de ergste heb ik het quiltwerk uitgehaald en over gedaan) en je ziet zelfs vooruitgang in mijn quiltwerk, maar leuk om te doen vind ik het nog steeds niet.

After tuesdays ranting, I doggedly soldiered on quilting my butterfly quilt. Allthough I still do not like doing the quilting at all, I am a bit pleased with the result. The quilt is densely quilted with all kinds of feathers (of vegetation as my ten year old called it) and loops and looks allright. I just quilted for 15 minutes, then tidied my studio the attic for 5 minutes and so on. The tucs and pleats on the back are reduced to only the smaller less obtrusive ones, I redid the quilting in places where bigger pleats were.

10 opmerkingen:

nellieS zei

leuk geworden Margeeth

Sabia zei

Ik vind hem in ieder geval heel leuk geworden, maar kan me voorstellen dat je er flauw van werd.

Hannie zei

Nou, Margeeth, je mag best trots zijn op je werk. Ziet er heel goed uit! Een mooie kleurige quilt. Aldoende leert men! Wie weet wordt machinequilten toch nog eens je hobby?

Lynn zei

Big quilts are hard, but you are doing a beautiful job of it.

marjolijn zei

Toch is het mooi hoor! Je hebt in ieder geval heel goed geoefend.
gr. Marjolijn

Nienke zei

Ik vind het een hele verrassende vlindersampler. En je hebt je er goed doorheen geslagen. Complimenten!

Francisca R. zei

Geweldig Margeeth, wat een uithoudingsvermogen en het ziet er prachtig uit....ik doe het je niet na, ik vind het ook een crime!

marion zei

wat een prachtige kleurrijke quilt is het geworden....
Zo mooi met al die vlinders......

Janny zei

Ik begrijp precies wat je bedoelt Margeeth, ik heb een tijdje geleden een 2-persoons bedquilt met free motion quilten gedaan. Ik wou dat ik er nooit aan begonnen was, maar ja, net wat je zegt, als je eenmaal begonnen bent moet je het ook afmaken! Gelukkig is je vlinderquilt heel mooi geworden.

Jantine zei

Voor zover ik het op de foto kan zien ziet het quiltwerk er prima uit! Daar mag je trots op zijn... enne... het blijft zo dat oefening kunst baart, dus blijf flink oefenen op al die dromenquilts, dan heb je straks vanzelf héél veer ervaring voor je Dear Jane ;-). Of nee, die wil je vast met de hand quilten? Enne... ik hou ook niet van schulpranden!