vrijdag 26 november 2010

Klaar voor sneeuw

Ik: "Gerrit (Hiemstra) zei dat het misschien gaat sneeuwen en ik ben er al helemaal klaar voor."
DH: "O, heb je dan je warme schoenen tevoorschijn gehaald?"
Ik: "Nee."
DH: "Je dikke truien dan?"
Ik: "Nee, ook niet."
DH: "Die hele warme winterjas?"
Ik: "Nee, ik heb alvast wat stof ingeweekt in sodawater en gecentrifugeerd zodat ik ook met droge stof kan sneeuwverven".
DH: "........"

Na het inweken van die lapjes had ik natuurlijk nog een emmertje met soda water over en daar heb ik deze lapjes mee geverfd (kleur: Turqueniet, een mengkleur van turkoois met 5% robijn).


De twee lappen met de rechthoekjes zijn geklemde shibori, in de andere twee lapjes had ik een paar (losse) knopen gelegd. Op aanraden van Lia (van Stof tot Verven) had ik de emmer op de verwarmingsketel gezet. Het idee was dat het water dan warm zou blijven en de kleur dieper zou worden. Ik vond het een enge wiebelige bedoening (er zit wel een klemdeksel op die emmer, maar toch) en de kleur is nog steeds erg licht (het lapje linksboven heb ik er na 24 uur bijgedaan, dat is dus nog lichter).

Me: "The weathermand says that perhaps it is going to snow and I am totally prepared for it."
DH: "O, have you taken your warm shoes out of the closet?"
Me: "No."
DH: "Your warm sweaters?"
Ik: "No, that neither".
DH: "That really warm wintercoat?"
Ik: "No, I took some fabric, soaked it in sodawater, spinned it and let it dry so I can do snowdyeing with dry fabrics".
DH: "........"

After the soaking of the fabrics for snowdyeing there was some soda water, which I used to dye these fabrics with (colour: Turqueniet, a mixture of turqoois with 5% ruby). The two fabrics with rectangles are clamped shibori, the other two fabrics had knots in them. I put the dyeing bucket on top of the central heating, but they still turned out quite light in colour.

7 opmerkingen:

Sabia zei

hahaha kan het me voorstellen dat je dat leuk vindt. Het wordt ook mooi van wat ik op je foto's heb gezien.

Hubertine zei

Wel een spannende exercitie! IK vind de kleuren wel mooi! Weet alleen niet wat jij in gedachten had...... Maar....laat voor mij (ook) de winter maar komen!
Groetjes Hubertine

Marjo zei

Leuk dat experimenteren met verf. Jouw man moet tocj al heel wat gewend zijn van je met deze hobby.
Marjo

christina zei

Werkelijk lachen, jullie conversatie.

quiltvaria zei

Sneeuwverven lijkt me ook leuk om eens te doen. Je lapjes hebben wel een mooie kleur gekregen!
Ik heb met mijn verfcursus geleerd dat de stof 1 uur in de verf moest staan. Sommige kleuren werden minder wanneer je ze langer liet staan of het had weinig effect. Een iets diepere kleur kun je krijgen door ongebleekte stof te gebruiken.
groetjes Franny

ina zei

wat een goed idee............ ga ik ook maar eens doen.
maar ik heb die warme winterjas ook al gepakt hoor.

Shirley zei

LOL, terwijl de rest van Nederland sneeuwschuivers en strooizout inslaat, zit jij alweer te sneeuw-verven. Mooi resultaat al!