zaterdag 27 november 2010

Kralen maken en een 'bessenmandje'.

Op dit moment zijn wij hier in huis voornamelijk druk met 'de man met de baard'. Nog de laatste cadeautjes kopen, chocoladeletters aanschaffen (en alweer was ik niet op tijd, het is me echt nog nooit gelukt om voor het hele gezin de eerste letter van de voornaam in de gewenste smaak te bemachtigen), surprises maken en gedichten schrijven. Dit alles in een sfeer van geheimzinnigheid.
De kinderen moeten natuurlijk ook een surprise voor school maken. Alletwee hadden ze een meisje getrokken, meisjesachtige meisjes die allemaal meisjesachtige dingen op hun lijstje hadden gezet. Oudste moest op jacht naar een armbandje, dus daar ben ik maar even voor mee gegaan naar de winkel. Ook voor de surprise maakt hij een armbandje, hij heeft eerst bolletjes van klei (een pak zelfdrogende klei dat al jaren lag te slingeren) gemaakt, die wit geschilderd en toen ingesmeerd met glitterlijm (tubetjes van ook al weer een paar jaar oud), hier liggen ze te drogen:


Tussendoor heb ik ook nog een blokje voor de Dear Jane gemaakt, berrybasket, oftewel bessenmandje (blokje h3):


Because of Sinterklaas, we are very busy making 'surprises'. The beads in the first pictures are made by my twelve year old, he has made them for a girl in school who has put a bracelet on her wishlist.
The block is block h3 of Dear Jane, berry baskets.

2 opmerkingen:

Hannie zei

Dat wordt dus weer een super surprise! Ik hoop echt voor hem,dat hij ook een leuke terugkrijgt! Het is vaak teleurstellend hoe weinig sommige mensen zich inspannen voor een mooie surprise!

marjolijn zei

Prachtige surprise wordt dat hoor. En bij mij lukt het met die letters ook maar niet. Ik dacht met bijna 2 weken voor Klaas moet dat toch lukken? Slechts voor 2 van de 8 ging het goed. Grrr...... Ik heb de namen maar aangepast, mijn zoon heette opeens Plennard, hahaha. En Klaas is hier vanavond al langs geweest, het was heel gezellig en hij heeft beloofd bij jullie ook langs te komen.
gr. Marjolijn