dinsdag 9 november 2010

Van de aardboden verdwenen?

nee, dat ben ik niet, ik ben alleen mijn vlinder dromenquilt aan het quilten en het effect is ongeveer hetzelfde. Normaal doe ik altijd fleece achter de top (als vulling en achterkant tegelijk), maar nu heb ik een stuk fiberfill én een lap stof voor de achterkant (die ik alletwee had meegenomen van de dromenquiltdag) gebruikt. Ik had het totaal waanzinnige idee om er allerlei patronen, zoals veren, in te quilten en zo mijn machine quilten te oefenen, maar het resultaat is dat ik nu definief heb vastgesteld dat ik een gloeiende hekel heb aan machinequilten. Een klein quiltje voor bijvoorbeeld de Uitdaging of ARTfor12 gaat nog wel, maar zoiets groots als een dromenquilt (deze is 1.25 bij 1.55) is echt een drama. Al dat gesleur en geprop onder die machine door, constant de quilt verleggen omdat hij weer ergens vanaf glijdt en dus aan de naald trekt. Vreselijk. En dan heb ik het nog niet eens over het feid dat ik, hoewel ik de achterkant stof keurig glad heb gestreken, er tig spelden in heb gedaan bij het sandwichen en eerst in the ditch heb gequilt rond alle blokken, toch her en der aan de achterkant kleine plooitjes heb zitten. Het ergste is nog dat ik, nu ik eenmaal begonnen ben, het ook af moet maken....
Nee, missehien koop ik ooit nog eens een frame, maar voorlopig blijf ik lekker met de hand quilten. Dat is tenminste ontspannend en dat is dit niet.


No, I didn't fall from the face of the earth, I am just busy machine quilting my butterfly quilt and I do not like it at all, I started really ambitiously quilting all those feathers in it to hone my machinequilting skills, but it turns out I (still) do not have any machine quilting skills to hone. I am fine quilting small stuff my machine, but something as large as this (its 1,25 by 1,55 metre) is just not my thing. I hate the dragging and stuffing it through my machine, having to adjust it all the time because it is dragging and pulling on my needle and the fact that I , allthought I stretched the backing really taut, pinned the hell out of it and stabilized it first by stitching in the ditch, I still have little tucks on the back. Perhaps I will buy a quilting frame one day, but untill then, machine quilting just isn't my thing.

6 opmerkingen:

Hannie zei

Zeker niet gemakkelijk,om zo'n grote deken door te quilten! Ik heb er afgelopen week ook weer twee gedaan, een voor Roemenië,en nog een andere. Bijna klaar.Van 2.10x 150 cm
Ik gebruik een boventransportvoet. Geen enkel plooitje aan de achterkant! Met freemotion is het een ander geval,maar het lukt me altijd prima! Alleen het trekken is wat lastig als je in het midden bent. Ik begin aan de de kant en werk zo zo verder tot het midden en andersom vanaf het midden.
Ik weet niet welk merk machine je hebt, maar de Bernina werkt uitstekend en ook de Pfaff heeft een boventransport.
Maar je quilt ziet er in ieder geval prachtig uit!

ina zei

hoi Margeeth, Ook een grote quilt machinaal quilten is goed te doen maar staat of valt wel met goed spannen van je quilt. Een paar speldjes en dan "glad" is meestal niet genoeg.
Ik heb een tijdje geleden een goede methode ontdekt om een quilt op een makkelijke manier te spannen en te rijgen - het is filmpje van Sharon Schambers op youtube - even zoeken op basting a quilt.......
Veel succes ( je topis mooi hoor )

Lynn zei

I am laughing not at you but in agreement about everything you dislike about quilting a large quilt! I feel the same!!!!!!!!!!!!!! I'm glad I have my three big ones and glad I did one for my grand daughter, but not sure I ever want to do another big stuffing, ditching, one ever ever ever more.

mia de vos-weber zei

Een grotere quilt onder je machine door kan inderdaad veel ellende en gezwoeg opleveren, ik heb het geprobeerd met oprollen en vast spelden om het middengedeelte te doen, ben aan het vouwen geweest en aan het proppen waarbij of je naald breekt of je garen de geest geeft. Nu doe ik het iets anders ik maak een grote quilt in twee of drie delen op de go as you quilt methode en dat werkt prima. Dus een quilt van 150 x 200 wordt dan 75 x 200 alleen nog in het midden aan elkaar vast maken en klaar is klara of mia of ????
gr.mia

Anoniem zei

En ik maar denken dat jij alle technieken zo goed beheerst. Als ik dat geweten had, had ik wel een handje willen helpen. Ik quilt (bijna) alles machinaal. Ook hele grote, al gaat dat inderdaad wat minder makkelijk. Succes, Het is niet zo leuk om iets af te moeten maken waar je een hekel aan hebt.
Groet, Ineke

Yvonne aka sommeke zei

En toch vind ik het resultaat mooi hoor!
Sterkte met de laatste loodjes!