zondag 17 april 2011

Pompoenen en zonnebloemen

Omdat we op dit moment natuurlijk nogal veel 'lege' ruimte in de tuin hebben, leek het ons leuk om de kinderen iets te laten planten. Ze hebben gekozen voor zonnebloemen (een zakje gekregen van een politieke partij) en pompoenen (van opgespaarde zaadjes).

Zo zien de plantjes er nu uit:en nou vraag ik me af wanneer ze eigenlijk de tuin in kunnen?

Vanmiddag zijn we even op de fiets langs de oma van de kinderen (mijn DMIL) in Almkerk gefietst. Een mooi ritje van ongeveer 14 kilometer (enkele reis). Onderweg kwamen we zo'n snelheidsbord voor auto's tegen. DH vond het wel grappig om te kijken hoe hard hij kon fietsen, het is hem gelukt om het mannetje misprijzend te laten kijken (hij fietste 31 km/uur, bij mij keek het mannetje met 28 km/uur nog wel blij).

The children planted some sunflower and pumpkin seeds.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Als er 2 eigen blaadjes aan zitten kun je ze verpotten. Altijd leuk om zelf wat te kweken. Ik heb hier ook van die potjes staan. Ik heb net o.a. courgettezaden in de potjes gezet.

Suus zei

Wat leuk zeg, ik heb vorige week aarbeien, sla bloemkool en wat kruiden gepoot, wij hadden nadat de vijver weg is ook een stukje tuin over, en een moestuintje is zo heerlijk. Stukje nostalgie hoor.

Hannie zei

Gezellig die plantjes in de tuin zetten en zien hoe groot het allemaal wordt!
Ik denk dat je na half mei buiten kunt uitzetten Nu af en toe overdag afharden!

catamaranTortuga zei

je kunt ze eigenlijk pas na ijsheiligen, dat is 11 mei, naar buiten doen, ze kunnen absoluut geen nachtvorst hebben. Ik zou de pompoenen nog wel in grotere potjes zetten, allemaal apart, de zonnebloemen ook. Ze kunnen dan naar buiten als het hele plantjes zijn.