donderdag 28 april 2011

Creatief met panties

Mensen die mij kennen, weten dat ik eigenlijk vrijwel altijd een rok draag. Niet uit geloofsovertuiging of zo, maar gewoon omdat ik een rok fijner vind dan een lange broek. Als je een rok draagt en het is geen zomer, dan moet je er nog iets onder dragen. In de winter is dat een maillot, maar er zijn altijd twee periodes in de lente en het najaar dat het nog te koud is voor blote benen maar te warm voor een maillot en dan draag ik dus een pantie. Alleen een pantie en Sifra is natuurlijk niet echt een ideale combinatie, dus ik heb er nogal eens ééntje met een ladder er in. Je kunt een pantie met een ladder weggooien, je kunt hem gebruiken om planten mee op te binden, of om de aandrijfriem van je auto te vervangen (als je in een dafje rijdt) maar je kunt er ook iets heel anders mee doen en wel dit:


Ik heb lapjes stof van 50 x 50 cm verfrommeld, deze in stukjes pantie-been geknoopt en die pakketjes in broodzakjes geverfd waarbij ik ditmaal de verf eerst heb gemengd en toen pas bij de stof heb gegoten en dan krijg je dit resultaat:


En bij deze vier lapjes waren de panties op, dus heb ik maar een knoop in de lapjes gelegd:


People who know me personally know I almost always wear skirts. When it is too hot for wool tights, but to cold for bare legs, I have to wear nylons. This is not an ideal combination with Sifra, so I usually have quite a few laddered tights. I used to just throw them out but now I made some little fabric packages from them and dyed these. On the second picture you can see the results of this 'tight dyeing'. On the third picture are some fabrics that I didn't have enought nylon tights for, I just put a loose knot in those.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Een leuk idee om de lapjes in oude panty's te verven Zo krijg je mooiere structuren in de stof. Ze zijn echt mooi geworden!

mia de vos-weber zei

Die pantys kan je ook gebruiken voor het vastbinden achter op de fiets.
Geweldige vondst om het zo te doen, heb je nu per kleur minder hoeveelheid verf gebruikt dan wanneer je het in emmertjes verft? Of maakte dat niet zoveel uit.
gr.mia

marion zei

wow wat mooi

Suus zei

Een mooi resultaat, goed idee om zo eens te verfen.

mia de vos-weber zei

Hoi Margeeth, wat zie ik op quilting bloggers? Je hebt een ECO prijs gewonnen. w.s. met je panty's
gr.mia