dinsdag 12 april 2011

NestmateriaalAfgelopen zaterdag stonden in het magazine van een landelijke krant allemaal foto's van vogeltjes die nestmateriaal aan het verzamelen waren. Brutale vogeltjes met kleine snaveltjes werden ze genoemd, maar zo brutaal als dit meesje stonden ze daar niet in. Bij de achterdeur (binnenshuis dus) hebben wij een kleedje van wolvilt liggen en daar hebben de meesjes dus van bedacht dat dat wel mooi materiaal is om een nestkastje mee te bekleden dus elke keer als de achterdeur open staat zit er weer ééntje in ons kleed te pikken.....
Echt handig als je een kat hebt, gelukkig weten de mezen er van, als wij in de buurt komen vliegen ze een klein stukje weg en komen dan weer terug, als Sifra komt aangerend (ze sluipt niet, maar jaagt ze naar buiten, meesjes in huis klopt niet, weg ermee) vliegen ze ver weg en waarschuwen luid kwetterend dat er een kat in de buurt is.


This little bird decided that our felt doormat was good nesting material, so everytime our back door is open, it hops inside to peck at it.

8 opmerkingen:

Jantine zei

Wat grappig! En slim dat ze steeds terug komen!

Hannie zei

Een mooier en warmer nestmateriaal kunnen ze zich niet wensen! Alleen is het niet de bedoeling dat jou kleedje meegenomen wordt? Al is het een grappig gezicht natuurlijk,zo'n vogeltje in huis.

joke zei

Wel heel bijzonder zo'n vogeltje dat zelfs binnenkomt. Zo brutaal zijn ze bij ons niet. Ze zijn wel blij met onze poes, want als ik haar borstel gooi ik de haren naar buiten en dat vinden zo ook heel fijn nestelmateriaal.

nadia zei

Schattig! Wat knap dat je dat op de foto vast hebt kunnen leggen, zeker geen bang vogeltje. In onze tuin hebben we een nestkastje met koolmeesjes en daar zie je onderaan de paardenharen uitsteken. In de laurier een merelnest en gisteren heb ik even gespiekt: 2 of 3 kleine kale lelijke "frommeltjes"...maar lief dat ze zijn!

marion zei

oooh wat lief.....

misschien kan ej wat los vilt buiten leggen pakken ze dat ipv je kleed.........

marjolijn zei

Dat zijn dus hele slimme meesjes! Maar ja, geef ze eens ongelijk als er zo'n heerlijk bedje voor je klaarligt.

Hetty zei

Super leuk! Je zou er bijna zo'n kleedje voor kopen!!!

Suus zei

Wat schattig die krijgen wel een heel luxe nestje.