maandag 28 april 2008

Winkelleed en Familie reunie

Het is lente, dus is heb ik de kleren van de kinderen maar weer eens uitgezocht. Jongste krijgt de kleren waar oudste is uitgegroeid en een paar nieuwe dingen (anders is het 'niet eerlijk') en voor oudste moet er het een en ander worden aangeschaft. T-shirts en blouses heb ik al maar broeken en shorts, dat is een heel ander verhaal.
Ik ben al een hele tijd aan het proberen om passende broeken voor oudste te kopen. Ondanks het feit dat oudste niet echt mager is, is het zolangzamerhand onmogelijk om voor hem iets te kopen waar hij niet anderhalf keer inpast. Bij sommige winkels kun je broeken kopen met knoopsgaten-elastiek in de tailleband zodat je de broek passend kunt maken, maar dat houdt een keer op. Een derde van de totale wijdte van de broek met elastiek innemen gaat echt niet, dan krijg je een vreselijk lelijke prop. En het lijkt wel alsof de kinder kleren elk jaar wijder worden. En dan te bedenken dat er in sommige winkels zelfs ook nog kleren te koop zijn voor dikke kinderen, de zogenaamde XL collectie (daar past oudste makkelijk twee keer in). Bah, dit is gewoon discriminatie van kinderen met een normaal postuur.

En omdat dit toch een quiltblog is ook nog een blokje van de Dear Jane quilt: Dit is blokje C-12, Family reunion (familie reunie): Geen idee hoe Brenda nu weer op deze naam is gekomen.


This block C-12 of Dear Jane, Family reunion. It makes you wonder how Brenda has thought up this name.

I am having trouble finding trousers that fit for my eldest son. Allthough he isn't really thin, I cannot find trousers that he can fit in one and a half times. And this gets worse every year it is like childrens clothes go larger and larger. Ugh, this is starting to get ridiculous, children with normal sizes are discriminated.

1 opmerking:

Isabella zei

Hier zitten we met hetzelfde probleem. Mijn zoon is best wel mager en dan is alles zowiezo al te wijdt. Meestal moet ik zijn broeken zelf nog smaller maken op de naaimachine.