woensdag 30 april 2008

Koninginnedag

was toen ik nog een kind was altijd een hele gebeurtenis. Er was een optocht door de wijk, waaraan alle kinderen ook meededen, daarna gingen we naar de koningin op de tv kijken en 's middags waren er vaak spelletjes.
Dat gun ik mijn eigen kinderen uiteraard ook, maar om de één of andere reden is het hier totaal anders. In het verleden stonden we vroeg op, eerst een ballon halen (nu ongeveer) en dan met ballon en al verkleed naar de optocht. Na afloop van de optocht mochten de ballonnen worden opgelaten, jongste was zijn ballon al kwijtgeraakt voordat de optocht begon (brullen) en omdat de oplaatplaats een plein met grote bomen was, bleef de ballon van oudste natuurlijk in een boom steken (ook brullen).
Die optocht bleek een trieste bedoening te zijn, bestaand uit anderhalf kind en een paardenkop (terwijl het toch de optocht voor de hele stad zou moeten zijn). De optocht ging dan langs de kindervrijmarkt, waar dan de rest van de kinderen bleek te zitten om te proberen hun oude (kapotte) speelgoed te verkopen. En darmee is het ook gelijk duidelijk waarom er geen kip mee wilde lopen in de optocht, je kunt nou eenmaal niet én je spullen verkopen op de vrijmarkt én tegelijkertijd meelopen in een optocht. Die vrijmarkten hebben de rest van de koninginnedag gewoon de das om gedaan.

En zo ging het dus in voorgaande jaren, waarbij het met het jaar triester werd. Dus dit jaar is de kogel door de kerk: we gaan niet. We hebben dit 'slechte' nieuws heel voorzichtig naar de kinderen gebracht, maar die zaten er dus totaal niet mee, want het was toch niet leuk.
.
Om in stijl te blijven, is dit mijn abstract challenge quiltje van april vorig jaar. Het thema was "oranje":


Today we celebrate the birthday of our queen. Or, actually, it is the birthday of our former queen. This queen has her birthday on january 31, but because that is too early in the year to engage in folkloristic outdoor activities, she decided to keep the celebrations on her mothers birthday.
The quiltlet I made last year for the abstract challenge, the topic was "orange". On it is our queen, who is called Beatrix van Oranje (Beatrix of Orange).

3 opmerkingen:

inge zei

wat zijn de plannen dan wel voor vandaag?

Margeeth zei

Voor vandaag geen. Vanaf morgen hebben we van alles gepland, dus een dagje niks is ook wel eens lekker.

Yvonne aka sommeke zei

Beetje spijtig toch hé, dat oude plezante tradities langzaam maar zeker verdwijnen. Goeie beslissing genomen, het moet tenslotte plezant zijn wil je er aan blijven meedoen!