woensdag 2 februari 2011

Een nieuwe huisgenoot


Dit is Judith. Wij gaan deze poes adopteren. Ze is geboren in oktober 2009, en nu dus bijna anderhalf jaar oud. Als je haar zo ziet dan zou je dat niet zeggen, want ze is best wel klein en lijkt veel jonger. Dat komt omdat ze toen ze in de groei was niet genoeg eten heb gekregen, ze woonde namelijk in een huis waar nog 35 katten waren en daar was niet genoeg eten. Ze was ook helemaal geen mensen gewend en dus eigenlijk best wel schuw en bang.

Judith is via de kattenbescherming bij een gastgezin terecht gekomen, die haar hebben 'gesocialiseerd'. In het begin was ze heel bang, maar zo'n gastgezin heeft heel veel geduld en ook vaak een sociale andere kat waar ze een voorbeeld aan kunnen nemen. Vorige week zaterdag ben ik naar Judith gaan kijken, ik heb haar gezien (laag kruipend over de grond), maar nog niet geaaid, want door haar verleden heeft ze het dus niet zo op vreemden. Ze heeft wel aan mijn handtas gesnuffeld en dat vond ze heel interessant want die 'valt Sifra nog wel eens aan' (hij zit dan ook vol met krassen).

Vrijdag komt ze. In eerste instantie blijft ze apart in een kamer totdat ze aan ons is gewend, daarna gaan we haar laten kennismaken met Sifra. Ik heb een eigen blog voor haar gemaakt, waarin ik zal vertellen hoe het gaat. De foto die hierboven staat (die ik heb gekregen van het gastgezin) zal voorlopig wel de laatste zijn, want ik verwacht dat ze zich een tijdje zal verstoppen.

This is Judith. She is a rescue cat and we are going to adopt her. She has her own blog (in Dutch, if you are interested you might use an online translator, like babelfish to translate it.

9 opmerkingen:

Hannie zei

Heel gezellig een poes erbij. Ik wens jullie er veel plezier mee, en hopelijk is ze snel aan Sifra gewend! Die zal nu zijn baasjes en bazin moeten delen!

Sonja zei

Ben heel benieuwd hoe het gaat met de nieuwe poes erbij.Veel succes.

Shirley zei

Ooh wat een leuk beestje, en wat jammer dat- ie een rugzakje heeft, maar dat komt vast wel goed bij jullie.

Annelies vdB zei

Dat zal aan alle kanten even wennen zijn ! Succes en natuurlijk veel plezier.

inge zei

die kat zal bij jullie wel op haar pootjes vallen!

quilting Jeannet zei

Wat hartstikke lief van je dat je je over deze kat ontfermt! dat gaat vast goedkomen en wie weet hoe aanhankelijk ze uiteindelijk zal worden.succes er mee!

groetjes, Jeannet

marjolijn zei

Dat wordt dus heel spannend! Het zal wel wat tijd nodig hebben, maar dan gaan ze hopelijk wel aan elkaar wennen. Onze dikke Gerrit is nog steeds niet gewend aan onze kittens, maar soms "tolereert" hij ze wel. Dat is natuurlijk ook al een begin. In ieder geval heel veel succes en plezier met Judith.

Sandra zei

Spannend. Ziet ervwel heel schattig uit.

Chris zei

Judith is so pretty. I bet she is glad to have a home where she is loved.