donderdag 3 februari 2011

Een goede daad voor vandaag


Tijdens een zoektocht op het internet naar informatie over het bij elkaar brengen van twee katten, kwam ik op deze site terecht. Een groep vrijwilligers onder leiding van een studente die zich hebben ontfermd over een groep zwerf- en gedumpte katten bij dat restaurant met die zeurpaal in Best. De katten die nog tam zijn worden opgevangen en er wordt een huis voor gezocht, de katten die zo wild zijn dat ze niet meer in een huis met mensen kunnen wonen worden gecastreerd en teruggeplaatst en de gewonde katten krijgen zo veel mogelijk medische hulp. Ik heb dit met verbazing, afschuw (wie doet nou zoiets met haar kat) en bewondering (voor deze vrijwillgers) zitten bekijken.
Wat ik ook tegenkwam was een verzoek om te stemmen op deze foto, het is voor een wedstrijd waarmee een jaar lang voer gewonnen kan worden en dat komt natuurlijk goed van pas. Dus, als je je goede daad voor vandaag nog niet hebt gedaan, dan zou je even hier kunnen klikken en je stem uitbrengen (ook geschikt voor 'kattenhaters', de katten worden ook gecastreerd, dus komen er in ieder geval geen nieuwe katten bij waar jij als kattenhater zo'n hekel aan hebt).

This is a request for all cat lovers to visit this site and vote for the picture on it. If the maker of the picture wins she will get a years supply of cat food, which will come very handy because it will be used to feed a bunch of straycats which are dumped at a restaurant in Best, the Netherlands. So, if you haven't done your good deed for today, this is your chance, click here and vote (vote = "stem" in Dutch).

(another picture of Judith)
(nog een foto van Judith)

4 opmerkingen:

Flixxieflix zei

Een hele goede daad, inderdaad.
Ik ga gelijk stemmen.

Hannie zei

Ik kende dit al wel van een hondenproject. Nog niet van katten.Onze overburen hebben zo'n hond .Ze moesten eerst "oefenen"voor ze hem voor vast kregen! Een goed initatief. En weer een leuke foto van jullie Judith!

Nelleke zei

Hallo Margreeth ik kwam regelmatig al bij je langs maar nog nooit gereageerd en nu moest ik wel reageren.Ook ik heb vanaf vorig jaar 5 zwerfkatten ze komen elke dag eten en ook heb ik hokjes weggezet waar ze droog kunnen zitten,ik zal zeker stemmen.En ik hoop dat de poes gauw gewend zal zijn bij jullie ik denk dat deze poes geluk heeft gehad met een nieuw tehuis.Vind tegenwoordig dat sommige mensen toch niet weten waar ze aan beginnen als ze een huisdier aanschaffen.Groetjes Nelleke

Monique zei

Hoi Margeeth. Als antwoord op jouw reactie op mijn blog: Nee, ik "skip" of "dive" inderdaad niet zelf (meer). Al deed ik het niet in het openbaar (lees: buiten), want daar ben ik ook (nog?) te bang voor, maar onze gezamelijke, binnenshuis zijnde buurtcontainer heb ik al wel een paar keer ondersteboven gezien hoor! ;o)

Enne.. van die foto klopt inderdaad. My allerlieftse oude mopperkont "Lady" gaat al aardig richting de 20 jaartjes.. Een schildpadje die -zoals ze in alle boeken worden omschreven- erg venijnig kan zijn en een echte - die-moet-je-met-twee-handen-aanpakken- is. Voor mij trouwens niet. Sinds ik haar uit het asiel heb gehaald (nu een jaar of vijftien geleden) zijn wij dikke mik en kan ik nagenoeg alles bij haar doen. Vooral kroelen doen we lekker veel!

Ik hoop dat het bij jullie goed zal gaan met de verdere kennismaking. Succes!