donderdag 5 juni 2008

Collage-quiltje

Dit is mijn dagboekquiltje voor de maand mei. Het quiltje was al een hele tijd af, maar ik moest de bies nog tegenzomen, dus ik ben er een klein beetje laat mee.Het is gemaakt n.a.v. de cursus quilten speciaal waarbij deze maand het huiswerk was zes papiercollages maken van dingen die je toch had liggen (envelop, vakantiekaart, treinkaartje, bonnetjes etc.) en 2 3D objecten van hout, metaal en andere rondslingerende troep uit de schuur (dank je wel Mieke, voor het helpen herinneren aan die laatste twee, anders was ik ze vergeten).


Het dagboekquiltje dat ik voor mei heb gemaakt borduurt daar eigenlijk op voort, een collage van dingen die ik had liggen (stukje organza, geverfde jute, kerstvilt, knopen, een kapot bladskelet, reepje angelwire, rood fruitnetje van de navelsinaasappels en een autootje dat aan een trui van de kinderen heeft gezeten), de ondergrond is een poetslap afkomstig van het stofverven (ik doe mijn gemorste verf altijd op met een stukje in soda en zout geweekte stof). Om er een beetje een eenheid in te houden heb ik alles in één kleur gehouden. Een milieuvriendelijk gerecycled quiltje dus, een beetje a la Natalya, alleen maakt zij er elke week eentje van 15x15 cm. Voor de afwerking heb ik iets nieuws geprobeerd, gevonden op het blog van Wietske. Dit werkt op zich goed alleen vond ik het, door alle dingen die ik al op het quiltje had vastgemaakt, lastig om het quiltje goed recht te snijden, wat dus ook niet helemaal is gelukt.


I finally uploaded last months journal quilt. It was almost finished for quite sometime, I only needed to sew down the binding for which I tried something new which can be found on Wietskes blog. The quiltlet is a collage from recycled materials, a bit like Natalya is doing. I was inspired by 'Quilten speciaal', this month we have to do paper collages from found objects (like envelopes, brochures, traintickets) and I made one of fabrics as well. In it are buttons, some leftover sheers, a little car that was on a childrens sweater, christmas decorations and a coarse fabric of which I don't know what it is called in English. The background is a mopping up rag from fabric dyeing.

1 opmerking:

Isabella zei

Leuk quiltje heb je gemaakt.
Bedankt voor de link van de binding, op die manier lijkt het me wel heel erg gemakkelijk. Ik ga het ook uitproberen.