donderdag 19 juni 2008

Collage "De kracht van de quilt"

Na de tweede les van quilten speciaal kregen we onder andere als huiswerk: "maak zes collages van materialen die je die dag toevallig voor handen hebt".
De dag erna ging ik naar de tentoonstelling de kracht van de quilt in de Twentse Welle, dus wat was logischer om alles van die dag te verzamelen en er een collage van te maken.
Dit zijn de spulletjes:
Eerst heb ik de route beschrijving een formulier waarop je kon aangeven welke van de wedstrijdquilts met Landt en van Marlestof je het mooiste vond en twee bonnetjes van het benzinestation en de entree van het museum verscheurd en op een A4-tje geplakt.

Vervolgens heb ik er met hele lichtgele acrylverf overheen geverfd, waarbij ik er achter kwam dat als je over bonnetjes verft, de print dus volledig in het niets verdwijnt:

En tenslotte met (een deel van) de rest van de spulletjes (en een gekleurd kaartje van de routeplanner dat ik ook nog vond) er deze collage van gemaakt:

This is a collage I made for 'Quilten speciaal'. I used all kind of stuff I collected when I went to visit the exhibition "the strenght of the quilt" in museum "De Twentse Welle" in Enschede. First I made the background, using receipts and some other papers which I tore up. I then painted light yellow acrylic paint over it, only to discover that the print on receipts totally vanishes. I finished it by glueing the rest of the stuf on it in an arrangement I thought pleasing.

1 opmerking:

K.C. zei

This quilt is wonderful! Such a neat concept. Kayce