zaterdag 15 maart 2008

Textiel plus

Vandaag de hele dag naar de Textiel Plus dag geweest in Nieuwegein. Dit is een beurs, georganiseerd door de stichting Textiel Plus, waar de aandacht vooral uit gaat naar het meer vernieuwend werken met textiel.

Zo was er onder andere een tentoonstelling met de genomineerde werken voor de wedstrijd zwart-wit, er stond een soort cocon van vilt die als alternatieve grafkist kan dienen en waren er een paar grotere objecten zoals deze draak:


(weet iemand wie deze draak gemaakt heeft?, ook Othelia verdurmen?)

een gigantisch breisel, gemaakt door bezoekers van de Textiel Plus dag 2007:


en deze pauw, gemaakt door Othilia Verdurmen (klik op haar naam voor haar website met veel mooiere foto's):(de fotograferende dames zijn Willy en Sandra, die ook lid zijn van de Dutch bagladies)

Verder lopen er altijd veel mensen rond met zelfgemaakte en kunstzinnige kleding, zoals deze mevrouw:
en worden er lezingen gegeven, waaronder vandaag een hele leuke over wearable art in Nieuw Zeeland (WOW).

Maar het grootste gedeelte van de hal waar deze dag wordt gehouden wordt toch wel in beslag genomen door de leveranciersmarkt, waarvan dit:

toch wel de bizarste kraam was (vissenleer, hoe verzinnen ze het)!

Natuurlijk heb ik ook inkopen gedaan, dit heb ik gekocht:

Een stuk wit grover polyestervlies, een stuk blauwe angelwire, een stuk zwarte tyvek, twee stempels van Trapsuutjes, een heel erg fout stukje kant, een stuk geverfde zijde van Els van Baarle, een setje kaarten van Dirkje van der Horst-Beetsma, twee oudere catalogie van tentoonstellingen van de quiltgroep Quilt-Art, een setje kaarten van Textiel Plus en textielfolie met bijbehorende lijm van Zijdelings.

Verder heel veel bekenden tegen gekomen, waaronder Willy en Sandra van de dutchbagladies, Mary, Hilde en Sonja van Artfor12, Marijke, Elke, Annette Jeukens en nog heel veel anderen waar ik geen link voor heb.

En nu heb ik dus zoiets van PPPFFFTTTT......

Morgen is de laatste dag van de tentoonstelling van miniatuurquilts in Oisterwijk. Jongste heeft daar een quiltje hangen, dus daar gaan we samen heen, om te kijken.

Today I went to this big vendors show from Textiel Plus. It is a yearly event that has the accent on modern textiles. There are some exhibitions, walk-in workshop and lectures, but the largest part is the vendors mall. The most bizarre thing one could buy was fishleather! I was there all day, met a lot of people, did some shopping and now I am definitevely pooped. If you want to read more, please click on the links in the dutch part of this blog.

4 opmerkingen:

Mary zei

de pauwen zijn gemaakt door Othilia Verdurmen http://www.kunstbus.nl/agenda/2006/1265923.html en volgens mij is de draak ook van haar (gemaakt voor het thema vuurvogel, het verhaal heb ik wel gevonden : http://www.beleven.org/verhaal/ivan_de_tsarenzoon_de_vuurvogel_en_de_grijze_wolf )
ja het was weer een leuke dag: veel mensen ontmoet, veel inspiratie opgedaan en vele leuke dingetjes gezien .....
Nog bedankt voor je ATC en veel kijkplezier morgen !!

Margeeth zei

Bedankt Mary, ik heb het gelijk aangepast in het berichtje. De draak is niet van haar, zij heeft wel een draak gemaakt, maar die ziet er anders uit (blauw-groen) kijk maar op haar site: http://www.othi.nl/ en dan op het tweede vlakje klikken.

Mieke Noor zei

Boehoehoe, ik was niet in de gelegenheid om te gaan, maar o wat heb ik gemist! Schitterende foto's, volgende keer ga ik!!!

Anoniem zei

Hoi Margeeth,
Jammer dat we elkaar hebben gemist: nou ja och er lopen zoveel mensen, maar eh..... die pauwen en de draak zijn toch echt van dezelfde maakster, Othilia Verdurmen, ik heb nog even met haar gesproken. Wat een kunstenares!!!!