dinsdag 4 januari 2011

Zonsverduistering

Als je ergens woont waar het niet bewolkt is, ga dan eens naar buiten en kijk heel even naar de zon, er is een gedeeltelijke zonsverduistering bezig. Hier zit het echt potdicht, heb net even gekeken maar er is echt niets van te zien.
Update: Nu (10:32) is de bewolking weg en is de zon te zien. Jammer genoeg is de verduistering nu zo goed als over en is er niets meer van te zien, ik kon er in ieder geval geen foto van maken (ze zeggen altijd dat je niet recht in de zon moet kijken en dat heb ik dus ook niet gedaan, maar dat geldt dus ook voor foto's van de zon, heb er helemaal een nabeeld van).


This morning we had a partial solar eclipse in the Netherlands. Unfortunately the sky was totally covered with clouds. Now the clouds are gone, but so is the solar eclipse.

3 opmerkingen:

Aart zei

Kijk even op Nu.nl naar de foto's! Er zitten leuke bij voor een dagboekQuiltje.
http://quiltaart.blogspot.com

marjolijn zei

Dank Aart voor de tip.
Ja, jammer dat dit niet te zien was. Een aantal jaren geleden heb ik een (bijna) zonsverduistering in zuid Frankrijk gezien. Dat was heel indrukwekkend, vooral hoe de beesten erop reageerden. Dat was een heel bijzondere ervaring. Hopelijk komt het nog een keer voorbij.

Yvonne aka sommeke zei

Ik was het totaal vergeten en heb dus niet opgelet! :-(