vrijdag 7 januari 2011

Plannen voor 2011

Eigenlijk ben ik uit principe tegen het maken van goede voornemens met nieuwjaar, ik vind dat als je iets wil veranderen, waarom zou je dan wachten tot 1 januari als je het ook gelijk kan doen. Hetzelfde geldt voor het maken van plannen, waarom zou dat alleen met nieuwjaar mogen, je hebt het hele jaar om plannen te maken en ze uit te voeren. Natuurlijk maak ik wel plannen, ook op quiltgebied, maar die maak ik dus het hele jaar door. Maar, om de één of andere duistere reden ben ik toch aangestoken door alle blogs over goede voornemens en (quilt-)plannen die ik deze week tegenkwam, dus ik heb mijn plannen (die ik vaak al ruim voor 1 januari gemaakt had) ook maar eens opgeschreven:

Een stoffen winkel beginnen Wat meer stoffen uit mijn voorraad gebruiken.

De (nieuwe) stoffen in deze stapel kratten:

eindelijk eens uitwassen en ze op een andere manier opbergen, want op deze manier kan ik er niet bij en gebruik ik ze dus niet.
Deze 'troep':

omzetten in fiberkaarten of andere dingen en wat er uiteindelijk overblijft weggooien (ik kan niet alles bewaren!)

Vooral veel dingen maken en er niet te lang over nadenken (wat een valkuil is voor mij, ik wil het allemaal veel te goed doen en eindig dan als ik niet oppas in totale inertie).
 • Vier ARTfor12 quiltjes
 • Twaalf quiltjes voor de abstract challenge
 • Minstens vier dagboekquiltjes
 • Vier quiltjes voor De Uitdaging
 • Vier quiltjes voor Art Quilts Around the World
 • Minstens twee grotere quilts (wandformaat)
 • Een quilt voor de Bunburry challenge
 • Verder werken aan de Sylvia's Bridal Sampler en de Dear Jane (nee, die hoeven niet af)
 • Mijn blauwe sterrenquilt verder quilten en afbiezen (daar ben ik al een heel eind mee, met dat quilten dan)
 Een quilt(je) aanmelden of insturen voor:
 • De Open Europese Quiltkampioenschappen
 • De miniquilt tentoonstelling en de algemene tentoonstelling van het quiltersgilde
 • Birmingham
 • De Bunburry challenge
(en dan voor de verandering eens een keer niet de deadlines missen!) 

Ik weet het, het ziet er allemaal nogal ambitieus uit, maar het zou haalbaar moeten zijn. Als er niets geks gebeurt natuurlijk.....
Ik heb ook nog wel wat niet-quiltgerelateerde plannen, maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen, bovendien zijn die in het algemeen vaak een stuk lastiger uitvoerbaar.

As a matter of fact I am against making new years resolution, I think that when you want to change something, why nogt do it righa away, instead of waiting until a new year? The same goes for making plans, why should you wait for january first to do this, there is an entire year for making and working on plans. O course I do make plans, also quilt-related, but I make them all year long. But, for some mysterious reason I got infected by all those blogs about good intentions and quilting plans I read last week, so I took some time to write down my own plans (most of which were made long before january). Here they are:


Start a fabric store Use more fabrics from my stash.
Finally wash the new fabrics in the stack of plastic containers in the first picture and store them differently, this way I cannot get to them easily, so they won't get used.
Make artist mailing cards and other stuff from the mess in the second picture, which was the reason I kept it in the first place (instead of it just lurking in my closet and cluttering my home).
Just make stuff and not loiter too long wanting to make something perfect (and ending up doing nothing):Four quiltlets for ARTfor12
Twelve quiltlets for abstract challenge
At least four journalquilts
Four quiltlets for "De Uitdaging"
Four quilts for Art Quilts Around the World
At least four bigger wall sized quilts
A quilt for Bunburry challenge
Continue working on Sylvia's Bridal Sampler and Dear Jane (no, those do not have to be finished this year, they are my long term projects)
Continue quilting my blue starquilt and binding it (the quilting is quite a bit done already)

Apply quilts for several shows and not miss the deadlines (again).
I know, this looks kind of ambitieus, but it should be doable, if life does not get in the way of course.

11 opmerkingen:

Sonja zei

Nou je bent nog al wat van plan. Nu nog uitvoeren.

Hannie zei

Een hele lijst! Maar als je gewoon doorgaat zoals je afgelopen deed zal het zeker lukken!
Ook ik heb zo'n doos vol kleine stukken en proefjes waar ik telkens wat uithaal om kaarten ezo te maken. Alleen vervelend dat er telkens wat bij komt! Maar we gaan gewoon door, de dag duurt bij iedereen even lang? Ik ben een vroege vogel en ga laat naar bed,dus?

Hetty zei

Grote plannen hoor Margeeth! Maar gezien hetgeen je vorig jaar hebt gemaakt (naast de 2 verhuizingen) moet het te doen zijn voor je. Veel suc6, ik blijf je volgen.
Voor mezelf zet ik zoiets niet neer. Ik blijf opruimen en dingen (af)maken.

Marianne & Marie-José zei

Ach het is wel leuk om alles nog eens op een rij te zetten,maar het is ook niet zo erg als het deels voornemens blijven. Mijn voornemen is vooral veel plezier hebben van mijn hobby en daar hoort bekijken van de hele voorraad ook bij (UFO`s en lapjes).Heerlijk vertoeven tussen alle kleurtjes.Veel succes ermee. Groetjes Marianne

mia de vos-weber zei

Oeps ik neem nooit iets voor want dat werkt bij mij niet, maar als ik jouw te doen lijst zie, realiseer ik me dat er voor mij ook nog wat gemaakt moet worden.

sterkte met het wassen en strijken
gr.mia

marjolijn zei

Ja, je hebt zeker heel wat plannen (zeker als je eigenlijk geen plannen wilt maken). Maar ik beloof dat ik ze eind van het jaar niet ga controleren. Er zitten wel veel leuke dingen tussen. Fibermailkaarten maken mis ik nog een beetje, behalve dan om de "troep" mee op te ruimen?

Quilt Idea zei

Dat is een behoorlijke lijst! Het zou mij nooit lukken maar gezien jouw werktempo komt het vast wel goed, in ieder geval voor een groot deel. Leuk voor ons om dat allemaal te volgen!

Nienke zei

Zo is het, jouw lijst is veelbelovend voor ons, leuk! En als je zijwegen inslaat is dat ook leuk, hoe dan ook, veel plezier met deze route!

ina zei

Oh Margeeth, veel succes met je doelen. Hoop je werkstukken hier en daar tegen te komen.

Marjo zei

Inertie? bij jou? Wat een plannen maar je hebt wel een groete productie en zal het wel lukken.
Marjo

marion zei

ambitieus....... maar wel leuke plannen allemaal.......