donderdag 20 januari 2011

Nog meer hoogwaterfoto's

Ik ben op zich heel druk met het maken van van alles, maar niet iets wat ik nu al op mijn blog kan laten zien, dus ben ik gisteren, toen de zon scheen, maar eens over de dijk van Dalem naar Gorinchem gefietst om nog wat foto's van het hoge water te maken (dat inmiddels al weer wat gezakt was).

Prachtig toch en indrukwekkend, wij wonen hemelsbreed ongeveer 600 meter van waar de rivier nu is (ik heb het extra water met blauw in de kaart getekend)


en gistermorgen om 11:30 uur stond ons huis ongeveer drie een halve meter onder de stand van het wateroppervlak (toch fijn dat er nog een dijk tussen zit....).


Dit haalt het trouwens niet bij de record hoogte die de rivier in 1995 bereikte, toen is heel Gorinchem Oost (en Tiel waar wij eerst woonden trouwens ook) geevacueerd omdat men bang was dat de boel onder zou lopen.

Because of a steep rise in temperature, causing all the snow that fell in december to melt and a lot rain, our rivers are quite swollen.

6 opmerkingen:

conny's quilts zei

Prachtige foto's. best spannend lijkt mij dat het water zo dicht bij komt! Lang leve de dijken!

hannie zei

Schitterend die foto's! Maar voor de mensen die er vlakbij wonen,een angstige tijd? Gelukkig zakt het water al weer.

marion zei

Nou ik weet nog goed hoe het was in 1995. Wij woonden toen nog in Culemborg en moesten huis en haard verlaten......spannende tijden waren dat. Inderdaad lang leve de versterkte dijken!

Quilt Idea zei

Indrukwekkend.

Miranda zei

Brrrrr, heel blij dat er een dijk voor staat! Moet er toch niet aan denken dat je.....nou ja vul maar in.

maya zei

Mooie foto's! Wel een fijn gevoel denk ik dat het water nu weer aan het zakken is...