dinsdag 19 augustus 2008

Tentoonstelling in het MIAT en Woodstock.

In mijn vorige blogje had ik een verder verslag over de tentoonstelling in Birmingham beloofd, maar eerst nog iets anders.


Omdat ik op donderdagmorgen al om half zeven in Destelbergen moest zijn en ik als ik van huis was vertrokken al om vier uur 's morgens weg zou hebben gemoeten, was ik heel erg blij dat ik de nacht van woensdag op donderdag bij Yvonne mocht logeren.

De kinderen waren een dagje bij oma, dus DH kon me wegbrengen en we hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een dagje uit in België van te maken. Omdat het weer niet echt geweldig was (harde wind en regen) zijn we in Gent in het MIAT naar de tentoonstelling van de groep Quilt-Art geweest. Dit is een groep met bekende art-quilters, dus de verwachtingen over deze tentoonstelling waren hoog gespannen. Terecht, want er hingen prachtige quilts. Jammer genoeg waren het er niet heel veel, maar gelukkig is de rest van het museum ook zeer de moeite waard, ook voor DH (die niet van quilts houdt). Het enige minpuntje is dat ik graag een catalogus had willen kopen (dat doe ik altijd) en dat die op waren. Gelukkig was op de show in Birmingham één van de leden van de groep Quilt-Art aanwezig én had ze een stapeltje catalogi bij zich, dus kon ik er daar alsnog eentje kopen (bedankt, Janet!)

Na het bezoek aan dit museum zijn we naar Yvonne gereden waar we een heerlijk Belgisch gerecht te eten kregen, ik weet niet meer precies hoe het heet, fikadellenkoek met krieken geloof ik, het was gehaktbrood met kersen en erg lekker.

De volgende dag moesten we om half zes vertrekken richting opstapplaats van de bus, dus om half vijf op. Door alle gedoe kon ik niet slapen, om vier uur was ik nog wakker en ben er maar uit gegaan.

De reis verliep voorspoedig, onderweg zijn we nog gestopt en Woodstock. Ondanks het feit dat ik erg moe was heb ik me toch wel vermaakt en mooie foto's gemaakt:

In my last blog I promised to write more about the show in Birmingham. I will, but first I will write about something different. Because I had to be at the bus in Destelbergen really early, Yvonne was so kind to let me spent the night before at her place. DH drove me to her and we decided to visit the show from Quilt-Art at the MIAT. It wasn't a big show, but the quilts were very beautifull and the rest of the museum was also really nice (even for DH, who doesn't like quilts at all) so it was worth the trip. After this, DH dropped me at Yvonnes and after a restless night (I didn't sleep at all) and a very early rise we were on our way to Birmingham. After crossing the canal, we made a stop at Woodstock. Despite me being really tired, I had a good time and even managed to take some nice pictures.

1 opmerking:

Brigitte zei

Het was een plezier om je erbij te hebben en nog fijner om te vernemen dat je het tussen de Belgische dames goed naar je zin had.
Leuke foto's van Woodstock en 'k verrast dat ik niet alleen ben in het foto's nemen van mooie deurtjes.