zondag 13 juli 2008

Een foto van wijngaarden op een helling.

.
Was de inspiratie voor dit dagboekquiltje:
.
De ondergrond is een wit lapje dat ik als onderlegger voor het verven van vliesofix had gebruikt, de zwarte lijnen zijn eerst gestempeld op witte organza en daarna met zwart garen gequilt. Het organza heb ik met de verfstripper vrijwel helemaal weggebrand.
.
A picture of vineyards on a slope was the inspiration for this journalquilt. The background is made of a white fabric I used to catch the excess dye when painting fusible web. The black lines are stamped on white organza, quilted with black after which I removed the organza with an heattool.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Margeeth
leuk gedaan hoor
waar haal je de tijd vandaan
ik zie telkens mooie dingen van
jou

Isabella zei

Wauw mooi quiltje geworden.

Anoniem zei

Hoi Margeeth

Ik lees steeds dat je een verfstripper gebruikt. Is dat te vergelijken met een heatgun?

En wat voor een verfstripper is dat, en hoe pak je e.e.a. aan, zodat het niet verbrand????

Wat een vragen he! Maar ik zit met mezelf te overleggen: wel een heatgun kopen of de verfstrippen van het werk van mijn man uitproberen!!!!!

Groetjes Hetty

Margeeth zei

Hetty,

Als ik jou was dan zou ik eerst wat proefjes doen met de verfstripper van je man voordat je een heattool aanschaft. Met een heattool kun je langzamer en gecontroleerder wegbranden, maar het is ook weer een apparaat om aan te schaffen en als blijkt dat je het niet leuk vindt om in de weg te hebben liggen. Ik gebruik altijd een verfstripper die ik voor 9,99 bij de aldi heb gekocht, er zit een hulpstukje bij om de straal smaller te maken en tot nu toe gaat dat naar volle tevredenheid.